TRAVEL

Το ουράνιο πέπλο του Τρόμσο που «χορεύει» στο σκοτάδι και μαγεύει ολόκληρο τον κόσμο (pics+vids)

Το ουράνιο πέπλο του Τρόμσο που «χορεύει» στο σκοτάδι και μαγεύει ολόκληρο τον κόσμο (pics+vids)
PIXABAY

Στη βορειότερη πόλη της Νορβηγίας που βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, το μεγαλύτερο αξιοθέατο της είναι ο ουρανός της και μάλιστα τη νύχτα.

Το Τρόμσο της Νορβηγίας ή αλλιώς η «πρωτεύουσα της Αρκτικής», θεωρείται από τους περισσότερους η ιδανικότερη επιλογή για να δει κανείς τη μαγευτική «φωτεινή κουρτίνα που χορεύει στο σκοτάδι».

Συγκεκριμένα, βρίσκεται 400 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, στη μέση της «ζώνης του Βόρειου Σέλας» (Northern Lights Oval) και είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για το μοναδικό θέαμα του φυσικού αυτού φαινομένου.

Το Σέλας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όταν εισέρχονται σε αυτήν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο. Πρόκειται στην ουσία για μια πολύχρωμη ηλεκτρική καταιγίδα που λαμβάνει τη μορφή στροβίλου λόγω των ηλιακών ανέμων.

Το Βόρειο Σέλας παρατηρείται κυρίως τους μήνες Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο, ενώ η περίοδος με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης είναι μεταξύ Ιανουαρίου έως και τέλη Μαρτίου.

Το φαινόμενο είναι άμεσα εξαρτώμενο από τις καιρικές συνθήκες και την ηλιακή δραστηριότητα γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα το πότε θα συμβεί, παρά μόνο να προβλέψει.

Τα τελευταία 25 χρόνια η πόλη, με λιγότερους από 34.000 κατοίκους, διοργανώνει κάθε Φεβρουάριο -ο μήνας με τη μεγαλύτερη τουριστική επισκεψιμότητα- ένα από τα πιο διάσημα μουσικά φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το «Northern Lights Festival», ενώ κάθε Ιανουάριο το Τρόμσο φιλοξενεί το δικό του διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η πόλη περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, ορατό από κάθε μεριά της, ενώ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τους καλοκαιρινούς μήνες για τον Ήλιο του Μεσονυχτίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr