TRAVEL

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στα ταξίδια μας

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στα ταξίδια μας
Ο ενθουσιασμός μπορεί να σας παρασύρει…
pixabay

Καταφέρατε επιτέλους να κανονίσετε εκείνο το ταξίδι που θέλατε καιρό να κάνετε και ο ενθουσιασμός σας χτυπάει «κόκκινο». Το άγνωστο είναι αυτό που κάνει κάθε ταξίδι τόσο συναρπαστικό, ακόμα και για έναν συστηματικό περιηγητή. 

Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να σας χαλάσουν την εμπειρία.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας:

#1 Παίρνουμε πολλά πράγματα μαζί μας

Αν πακετάρετε έχοντας στο μυαλό σας το χειρότερο σενάριο ή συνηθίζετε να φτιάχνετε βαλίτσα στο παρά πέντε ρίχνοντας τα άπαντα της ντουλάπας σας μέσα, σίγουρα καταλήγετε πάντα με μια ασήκωτη αποσκευή γεμάτη περιττά πράγματα.

Για ένα τριήμερο δεν χρειάζεστε 4 ζευγάρια παπούτσια, ούτε ένα νεσεσέρ που έχει μέσα όλο σας το μπάνιο. Κάντε μια λίστα με τα απαραίτητα και πάρτε μαζί σας πράγματα που ταιριάζουν.

#2 Προγραμματίζουμε τα πάντα

Καλή η οργάνωση, αλλά το ταξίδι θέλει και λίγο αυθορμητισμό. Αν φροντίζετε να κλείνετε από πριν θέση σε θέατρα, μουσεία, εστιατόρια και ένα σωρό δραστηριότητες, προγραμματίζοντας κάθε λεπτομέρεια, είναι σίγουρο ότι χάσετε κάτι από τη μαγεία του ταξιδιού. Χαλαρώστε και αφήστε να ανακαλύψετε και κάτι κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας…

#3 Θέλουμε να τα δούμε ΟΛΑ

Είναι κατανοητό ότι ο ενθουσιασμός του ταξιδιού μπορεί να σας παρασύρει στο να θέλετε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτό αντικειμενικά δεν γίνεται, εκτός και αν έχετε αποφασίσει να μείνετε για πάρα πολλές μέρες.

Αν λοιπόν το ταξίδι σας δεν είναι πολυήμερο, δεν είναι ανάγκη να τρέχετε από το ένα αξιοθέατο στο άλλο. Ο στόχος του ταξιδιού δεν είναι να γυρίσετε με υπερκόπωση. Απολαύστε και μια χαλαρή βόλτα στις γειτονιές της πόλης μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης με τεράστια ουρά. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψετε και τις άγνωστες ομορφιές του προορισμού σας.

#4 Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και δωρεάν

Ξέρατε, για παράδειγμα, ότι όπου κι αν ταξιδέψετε στον κόσμο, μπορείτε να ξεναγηθείτε δωρεάν από ντόπιους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ξεναγούς; Την επόμενη φορά ρίξτε μια ματιά στο Free Tour που προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις με διάφορες θεματικές σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επίσης, μην παραλείψετε να τσεκάρετε τις ημέρες που τα αξιοθέατα και τα μουσεία έχουν δωρεάν είσοδο.

#5 Αποφεύγουμε την επαφή με τους ντόπιους

Είτε γιατί ταξιδεύουμε με παρέα είτε γιατί είμαστε λιγάκι καχύποπτοι, είναι πολύ εύκολο να περάσουμε όλες τις διακοπές μας χωρίς να ανταλλάξουμε μια κουβέντα με κάποιον ντόπιο. Μεγάλο λάθος! Πολλά από τα καλύτερα πράγματα που συμβαίνουν σε ένα ταξίδι μπορεί να προκύψουν από τη γνωριμία μας με ντόπιους.

#6 Κόψτε τα social media

Το να είστε συνέχεια με το κινητό στο χέρι για να ανανεώσετε τα social media, δεν σας βοηθάει να απολαύσετε το ταξίδι με όλες σας τις αισθήσεις, να γνωρίσετε πραγματικά τον τόπο που ταξιδεύετε και τους ανθρώπους του. Δείτε, νιώστε, ζήστε και απολαύστε χωρίς να καταγράφετε κάθε στιγμή της μέρας σας.

Σχετικές ειδήσεις