TRAVEL

Τόκιο: Σε αυτή την καφετέρια μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας παρέα με… μικρά γουρουνάκια! (pics)

Τόκιο: Σε αυτή την καφετέρια μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας παρέα με… μικρά γουρουνάκια! (pics)
Είναι μια έξυπνη κίνηση, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι καφετέριες με ζώα είναι η νέα τάση της εποχής στη χώρα
pixabay

Μια καφετέρια διαφορετική από τις άλλες άνοιξε τις πύλες της τον περασμένο Μάρτιο στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Η καφετέρια Mipig, εκτός από απολαυστικό καφέ στους θαμώνες της, προσφέρει και μια αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε φάρμα, αφού φιλοξενεί μικρά γουρουνάκια.

Τα γουρουνάκια αυτά είναι τόσο μικροσκοπικά, μάλιστα, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της καφετέριας, χωρούν σε ένα φλιτζάνι τσαγιού, γι’αυτό και ονομάζονται και «γουρουνάκια τσαγιού» (“teacup piglets”).

Οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν, βέβαια, ότι δεν πρόκειται για κάποια συγκεκριμένη ράτσα γουρουνιού, αλλά για πολύ μικρά σε μέγεθος και ηλικία γουρουνάκια, τα οποία μεγαλώνουν φτάνοντας στο μέγεθος όσο ένα μικρό σκυλάκι.

Η καφετέρια άνοιξε με χρηματοδότηση από το πλήθος (crowdfunding) στην πλατφόρμα της σελίδας Camp-Fire. Το ποσό που συγκεντρώθηκε, μάλιστα, ήταν το διπλάσιο από αυτό των 2 εκατ. Γεν, το οποίο ήλπιζαν να συγκεντρώσουν οι ιδρυτές της καφετέριας.

Τα εν λόγω χαριτωμένα τετράποδα είναι πολύ δημοφιλή ως κατοικίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα στις διασημότητες. Η Πάρις Χίλτον συχνά έπαιρνε μαζί της το γουρουνάκι της στις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, ενώ η Piggy Smallz, το γουρουνάκι της Αριάνα Γκράντε, πρωταγωνίστησε σε ένα από τα βιντεοκλίπ της.

Δεν θεωρούνται, ωστόσο, εξίσου κοινά ως κατοικίδια στην Ιαπωνία. «Ευελπιστούμε οι Ιάπωνες να αισθανθούν πιο οικεία με το ζώο αυτό, και να το «υιοθετήσουν» ως ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειάς τους», δηλώνουν οι ιδρυτές του Mipig.

Είναι μια έξυπνη κίνηση, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι καφετέριες με ζώα είναι η νέα τάση της εποχής στη χώρα. Υπάρχουν καφετέριες όπου οι θαμώνες μπορούν να έρθουν σε επαφή με σκύλους, κουκουβάγιες, σκαντζόχοιρους, ακόμα και… moomins (τα ζώα της ομώνυμης παιδικής φινλανδικής σειράς που μοιάζουν με ιπποπόταμους), πίνοντας τον καφέ τους.

Οι επισκέπτες της καφετέριας, πάντως, έχουν ήδη δείξει τον ενθουσιασμό τους, ανεβάζοντας φωτογραφίες στα social media.

Σχετικές ειδήσεις