Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Λάρισα: Η παραμυθένια διαδρομή στο μονοπάτι της Μελιβοίας

Newsbomb

Πεζοπορία στον «νεραϊδότοπο» της Μελιβοίας στη Λάρισα.

Η Βελίκα Μελιβοιάς είναι ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια θέρετρο του Νομού Λάρισας, που λούζετε, στα βαθιά γαλάζια νερά του Αιγαίου, μέσα σε περιβόλια από μηλιές, κερασιές, κάτω από το πράσινο δάσος του βουνού.

Αποτελεί ιδανική περιοχή για ήρεμες οικογενειακές διακοπές αλλά και για ζωηρές διασκεδάσεις και εξορμήσεις, όπως στον Κίσσαβο, στο Πολυδένδρι, στο Μαυροβούνι.

Το μονοπάτι είναι συνολικά 8χλμ και περνάει μέσα από την καρδιά του ρέματος της Βελίκας, με υπέροχα τοπία με δάση από πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και πυκνές φτέρες.

Η υψομετρική της διαφορά είναι 400 μέτρα και η διαδρομή διαρκεί συνολικά δυόμιση ώρες.

Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη ακόμη και για σχολικές εκδρομές. Υπάρχουν πολλά ξύλινα γεφυράκια και δεν μπαίνουμε μέσα στο νερό. Υπάρχουν σε πολλά σημεία της διαδρομής παγκάκια, ξύλινα τραπεζάκια και βρύση με νερό.

Διασχίζοντας το μονοπάτι

Το μονοπάτι ξεκινά σχεδόν από τη θάλασσα δίπλα από την πολυκατοικία των Ηλεκτρολόγων στην Βελίκα, σε χωματόδρομο έως την διασταύρωση αριστερά για την Αγία Τριάδα, απ’ όπου αρχίζει το μονοπάτι, μετά το κιόσκι. Περνάμε την διασταύρωση αριστερά προς την παλιά Σωτηρίτσα και φθάνουμε στις δύο βρύσες.

Πιο επάνω μια διασταύρωση αριστερά, οδηγεί και αυτή στην παλιά Σωτηρίτσα. Μετά από λίγο φθάνουμε σε μια ξύλινη γέφυρα και ένα μονοπάτι που οδηγεί σ’ ένα μικρό καταρράκτη με τη λιμνούλα που σχηματίζει και τους ωραίους γκριζοπράσινους λείους βράχους.

Σε λίγο βρίσκουμε μία βρύση με νερό και αμέσως μετά παγκάκια για ξεκούραση. Περνάμε την μεγάλη ξύλινη γέφυρα και ανηφορίζουμε για λίγο σε καλντερίμι έως έξω από το χωριό. Εκεί πάμε στο δρόμο αριστερά και πιο επάνω έχοντας το ρέμα αριστερά μας φθάνουμε στην άσφαλτο, στο κέντροτου χωριού Μελιβοία.

Πηγή: larissa-beach.gr