Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Βαθύ: Το πανέμορφο ψαροχώρι των Μεθάνων

Newsbomb

Ένα χωριό από τα Μέθανα απέχει από την Αθήνα μόλις δύο ώρες με το αυτοκίνητο και ενδείκνυται τόσο για μια μικρή εξόρμηση όσο και για ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές.

Στη χερσόνησο των Μεθάνων, στον κόλπο της Επιδαύρου, υπάρχει ένα μικρό, καλά προστατευμένο γραφικό λιμάνι, που ακούει το όνομα Βαθύ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Travel Inspiration, απέχει από την Αθήνα μόλις 2 ώρες με το αυτοκίνητο και ενδείκνυται τόσο για μια μικρή εξόρμηση όσο και για ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές.

Γύρω από το μικρό λιμανάκι είναι χτισμένα τα σπίτια του χωριού, τα οποία καταλήγουν μέχρι τη θάλασσα, ενώ αρκετά κοντά στο Βαθύ βρίσκεται το χωριό Καμμένη Χώρα που είναι χτισμένο κυριολεκτικά δίπλα στον κρατήρα του ηφαιστείου των Μεθάνων, ο οποίος μάλιστα είναι επισκέψιμος. Ο χαρακτήρας του χωριού, σπάνιο μεν, υπέροχο δε, έχει κρατηθεί στις μέρες μας αναλλοίωτος, θυμίζοντάς μας ξέγνοιαστες μέρες παρελθόντος.

Η ώρα περνάει και το βράδυ παίρνει τη σκυτάλη της ημέρας, τότε τα πάντα αλλάζουν όψη. Οι φανοστάτες δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο λιμάνι και η περατζάδα κατά μήκος της προβλήτας αλλάζει χρώμα, παίρνοντας το πορφυρό χρώμα της δύσης του ηλίου.

Μπορεί λοιπόν να βρεθείτε μονάχα για λίγες ώρες στο Βαθύ σε μια σύντομη εξόρμηση σας, όμως να θυμάστε πως κάποια στιγμή θα ξαναβρεθείτε σίγουρα εκεί αναζητώντας όλα αυτά που τόσο απλόχερα σας προσφέρει αυτός ο μοναδικός οικισμός.