ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Το δάνειο στον όμιλο, τα χρήματα στην τσέπη;

Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Το δάνειο στον όμιλο, τα χρήματα στην τσέπη;

Δάνειο ύψους 275 εκατομμυρίων ευρώ για την S&B με επιτόκιο... χρεοκοπίας στο 9%.

Δυσκολεύονται - όσο κι αν προσπαθούν – οι παράγοντες της οικονομικής αγοράς να κατανοήσουν τις τελευταίες κινήσεις του επιχειρηματία Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του ζήτησε από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές 275 εκατομμύρια ευρώ με το εξωπραγματικό επιτόκιο της τάξης του 9%.

Credit Suisse, UBS Inνestment Bank, HSBC και BNP Paribas ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν διαφορετικά με αυτό το επιτόκιο... χρεοκοπίας!

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η εν λόγω κίνηση εγείρει ερωτήματα για το χρηματοοικονομικό κόστος λειτουργίας του ομίλου.

Ο κ. Κυριακόπουλος και η εταιρεία του δεν είναι... άγνωστοι! Έχουν καταγγελθεί αρκετές φορές για τα σχέδια με την εξόρυξη περλίτη στη Μήλο και βωξίτη στον Παρνασσό και τη Γκιώνα.

Τι θα κάνει όμως τα λεφτά που θα πάρει; Εδώ βρίσκεται το «μυστικό»!

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι 228 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε σε αναχρηματοδότηση υποχρεώσεων και τα υπόλοιπα περίπου 70 εκατομμύρια σε επιστροφή κεφαλαίου ή μέρισμα στους μετόχους.

Δηλαδή το δάνειο θα χρεωθεί στον όμιλο και περίπου 42,7 εκατομμύρια ευρώ θα καταλήξουν απευθείας στην «τσέπη» της οικογένειας;

Απλά... μαθηματικά!

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση εισαγγελέα για S&B, Παπακωνσταντίνου και ζεόλιθο

Σκανδαλώδης εύνοια Παπακωνσταντίνου στην S&B

H S&B σχεδιάζει να καταστρέψει και τους Δελφούς

«Νέες Σκουριές» στη Φωκίδα από S&B καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Δεξί χέρι του Κυριακόπουλου, με σύζυγο στη λίστα ο σύμβουλος Χατζηδάκη

Ο Κυριακόπουλος, ο Μαργέλλος και η ομάδα ΓΑΠ του ’87…