ΚΟΣΜΟΣ

Σώθηκαν δεκάδες παιδιά από διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Σώθηκαν δεκάδες παιδιά από διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Με τις συλλήψεις 245 υπόπτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε γιγάντια επιχείρηση των αμερικανικών αρχών για τη διάσωση παιδιών-θυμάτων από κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Η επιχείρηση «Ηλιοτρόπιο» πραγματοποιήθηκε από πράκτορες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) στις ΗΠΑ και σε άλλες έξι χώρες. Οι ειδικοί πράκτορες εντόπισαν 123 παιδιά-θύματα, ηλικίας έως και 2 ετών!

«Η επιχείρηση αυτή είναι μία εξιστόρηση της διαστροφικής, διαβρωτικής και βίαιης εκμετάλλευσης παιδιών, πολύ μικρών παιδιών, προκειμένου να εκπληρώσουν τους σκοτεινούς πόθους μίας ομάδας αρρωστημένων ενηλίκων», επεσήμανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τζον Μόρτον.

Οι πράκτορες της ICE διέσωσαν 44 παιδιά από τα νύχια των εκμεταλλευτών τους. Η πλειονότητα από τα 123 θύματα του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας ήταν από τις ΗΠΑ, όμως πολλές δεκάδες προέρχονταν και από ξένες χώρες.

Ο Μόρτον δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιες είναι οι ξένες χώρες που εμπλέκονται στην επιχείρηση, αρκέστηκε όμως να προσθέσει πως πολλές από τις συλλήψεις υπόπτων πραγματοποιήθηκαν και στο Μεξικό.

Διαβάστε επίσης:

Μοναδικό πέτρωμα από τον Άρη βρέθηκε στη Σαχάρα!

Θύμα ληστείας η Ναόμι Κάμπελ

Πώς να εκδικηθείτε το γείτονα που παρκάρει στη θέση σας...