ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν και Λαβρόφ συμφώνησαν… ότι διαφωνούν

Μπάιντεν και Λαβρόφ συμφώνησαν… ότι διαφωνούν

Συνάντηση στο Μόναχο είχαν ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη να εξακολουθήσουν να εργάζονται μαζί, παρά τις πολλές διαφωνίες των χωρών τους.

Στη διάρκεια της συνάντησή τους, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου, ο Μπάιντεν τόνισε συγκεκριμένα «τη σημασία οι δύο χώρες να εργαστούν μαζί προς το συμφέρον της παγκόσμιας ειρήνης και της ασφάλειας, και στη Συρία».

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον «θα συνεχίσουν να έχουν πολλές διαφωνίες, περιλαμβανομένων και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει την υιοθέτηση παιδιών ρωσικής καταγωγής από Αμερικανούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αντιπροεδρίας των ΗΠΑ.

Όπως προστίθεται ωστόσο, «είναι αναγκαίο η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να δείχνουν το δρόμο για να ανασύρουν πρακτικές λύσεις στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα».

Λίγο πριν από τη συνάντησή τους, οι Μπάιντεν και Λαβρόφ είχαν εκφράσει δημόσια, ενώπιον των συμμετεχόντων στη διάσκεψη, τις διαφωνίες τους όσον αφορά τη συριακή σύγκρουση και τα πυρηνικά του Ιράν, επιμένοντας ωστόσο στην ανάγκη να βρεθεί μια διπλωματική λύση και στις δύο περιπτώσεις.