ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία - μυστήριο 24χρονης καθηγήτριας από 14χρονο μαθητή

Δολοφονία - μυστήριο 24χρονης καθηγήτριας από 14χρονο μαθητή

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη στυγερή δολοφονία μίας νεαρής καθηγήτριας στις ΗΠΑ, η οποία βρέθηκε νεκρή σε δάσος, ενώ δράστης του είναι ένας 14χρονος, ο οποίος συνελήφθη.


Λίγες ώρες αφότου εντοπίστηκε το πτώμα της κοπέλας, όσο και ο δράστης στα προάστια της Βοστόνης, πολλά παραμένουν αδιευκρίνιστα για τα αίτια της στυγερής δολοφονίας της Κολίν Ρίτζερ.

Οι Αρχές αναζητούσαν τον μαθητή, Φίλιπ Τσισμ, αρχικά γιατί είχε δηλωθεί εξαφάνισή του, με την αστυνομία να αναρτά μηνύματα τόσο στο Twitter, όσο και στο Facebook το βράδυ της Τρίτης, σημειώνοντας ότι την τελευταία φορά εθεάθη στις 6.30 το απόγευμα (τοπική ώρα) και ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στις 11.20 τη νύχτα (τοπική ώρα) η αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα για ένα ακόμη αγνοούμενο πρόσωπο, την 24χρονη Ρίτζερ, η οποία δεν είχε επιστρέψει σπίτι της και δεν απαντούσε στο τηλέφωνό της, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας του Έσεξ, Τζόναθαν Μπλότζετ.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Η αστυνομία στο Τόπσφιλντ του Ντέινβερς περίπου στις 12.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης εντόπισε τον Τσισμ να περπατά κατά μήκος ενός πολυσύχναστου δρόμου. Οι Αρχές «χτένισαν» το λύκειο του Ντέινβερς -όπου δίδασκε η Ρίτζερ και φοιτούσε ο Τσισμ- και βρήκαν αίματα στο μπάνιο του δευτέρου ορόφου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Το πτώμα της άτυχης καθηγήτριας βρέθηκε πίσω από το σχολείο.
Ο Τσισμ συνδέθηκε με το θάνατο της Ρίτζερ κατά την ανάκρισή του και τις καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας του σχολείου, σύμφωνα με την εγκληματολογική έκθεση. Επισημαίνεται ότι η επίθεση και τα χτυπήματα από το νεαρό επέφεραν το θάνατο της 24χρονης.

Ο 14χρονος προσήχθη το απόγευμα της Τετάρτης σε ποινικό δικαστήριο του Σάλεμ της Μασαχουσέτης και διατάχθηκε η κράτησή του χωρίς εγγύηση. Ανώτατο δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα φυλακιστεί ως ενήλικος.

Παράλληλα, η κλειστή κοινωνία του Ντέινβερς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί κάποιος να αφαίρεσε τη ζωή της Ρίτζερ, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητή, και όπως λένε κάτοικοι της κομητείας προσέφερε απλόχερα τη βοήθειά της, όταν τη χρειάζονταν οι μαθητές της.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της δολοφονίας από το 14χρονο.