ΚΟΣΜΟΣ

Οι ηγέτες της ΕΕ εξετάζουν ευρύτερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι ηγέτες της ΕΕ εξετάζουν ευρύτερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη να διευρύνουν τον κατάλογο των ρώσων αξιωματούχων που υπόκεινται σε προσωπικές κυρώσεις μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προετοιμάσει τις ευρύτερες οικονομικές κυρώσεις, εάν η κρίση κλιμακωθεί.


Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει οικονομικά τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, με την προϋπόθεση ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το οποίο το Κίεβο διεξάγει συνομιλίες που έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και αναμένεται σύντομα συμφωνία .

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες η ΕΕ είναι έτοιμη να στείλει παρατηρητές στην Ουκρανία, αλλά θα προτιμούσε αυτό να γίνει υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ του πανευρωπαϊκού φύλακα ασφαλείας.

Η Μέρκελ αρνήθηκε να πει πόσα ονόματα θα προστεθούν στη μαύρη λίστα των προσώπων που υπόκεινται σε απαγόρευση χορήγησης βίζας και του μέτρου της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων αλλά ανέφερε ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με τις έως τώρα κυρώσεις των 21 αξιωματούχων της Ρωσίας και της Κριμαίας.

Διαβάστε επίσης:
Το ΔΝΤ παρατείνει τις συνομιλίες με την Ουκρανία