ΚΟΣΜΟΣ

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση ετοιμάζουν οι Ουκρανοί

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση ετοιμάζουν οι Ουκρανοί

Φόβοι ότι η ήδη εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, μπορεί να γίνει ακόμα πιο εκρηκτική, εκφράζεται από τους ουδέτερους παρατηρητές, δεδομένου ότι η Ουκρανία ετοιμάζει μεγάλη «αντιτρομοκρατική επιχείρηση».

Τελεσίγραφο μέχρι αύριο έδωσε η Ουκρανία στους φιλορώσους ακτιβιστές για να παραδώσουν τα όπλα τους και να ελευθερώσουν κυβερνητικά κτίρια χωρίς να υποστούν διώξεις. Μέχρι τότε βέβαια, η εκρηκτική κατάσταση καλά κρατεί σε πολλές ουκρανικές πόλεις, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ να δηλώνει σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση:

«Αίμα χύθηκε στον πόλεμο που η Ρωσία διεξάγει κατά της Ουκρανίας. Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να επαναλάβει το σενάριο της Κριμαίας στις ανατολικές περιοχές της χώρας... όσοι υποστηρίζουν τους επιτιθέμενους και τους καταληψίες, οι οποίοι διεξάγουν ένοπλο πόλεμο κατά της χώρας μας, δεν θα αποφύγουν την τιμωρία και την απόδοση ευθυνών», τόνισε μεταξύ άλλων.

Κατάληψη και στο Χάρκοβο

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ρωσόφιλοι διαδηλωτές περικύκλωσαν το δημαρχείο της πόλης Χάρκοβο την ώρα που εντός του βρισκόταν ο Δήμαρχος. Για να αποτρέψουν παρόμοιες κινήσεις από πλευράς φιλορώσων στο Κίεβο, οι ουκρανοι αρχές σκοπεύουν να βγάλουν στους δρόμους τον στρατό. Σε γενικές γραμμές, η νύχτα προβλέπεται μεγάλη στην Ουκρανία και κυρίως στις ανατολικές περιοχές της, σε μια ημέρα κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν ήδη χαθεί τρεις ανθρώπινες ζωές.