ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο και Λονδίνο απέκλεισαν τη συμμετοχή σε επίθεση κατά του ΙΚ

Βερολίνο και Λονδίνο απέκλεισαν τη συμμετοχή σε επίθεση κατά του ΙΚ

Το ενδεχόμενο να πάρουν μέρος οι χώρες τους σε αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, απέκλεισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο ότι δεν έχει ζητηθεί από τη Γερμανία να συμμετάσχει σε μια τέτοια επιχείρηση. «Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν μας ζητήθηκε κάτι τέτοιο και δεν θα το κάνουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Βρετανός ομόλογός του, Φίλιπ Χάμοντ, από την πλευρά του ανέφερε ότι το Λονδίνο «στηρίζει πλήρως την προσέγγιση των ΗΠΑ για τη συγκρότηση ενός διεθνούς συνασπισμού», εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, χαρακτηρίζοντας την οργάνωση αυτή «βαρβαρική». Σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση «δεν έχει αποκλείσει τίποτα» όσον αφορά στο πώς θα μπορούσε να βοηθήσει το συνασπισμό αυτόν.

Όμως, όταν του ζητήθηκε στη συνέχεια από το πρακτορείο Reuters να σχολιάσει την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία, ο Χάμοντ απάντησε: «Θέλω να είμαι σαφής. Η Βρετανία δε θα συμμετάσχει σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Ήδη κάναμε αυτή τη συζήτηση στο κοινοβούλιο μας πέρσι και δε θα αναθεωρήσουμε αυτήν τη θέση».

Ο Βρετανός υπουργός σημείωσε πάντως ότι το νομικό περιβάλλον και το τι μπορεί να επιτραπεί σε στρατιωτικό επίπεδο στη Συρία και το Ιράκ διαφέρουν κατά πολύ…

Διαβάστε ακόμα:

Αστέρας reality αυτοκτόνησε γιατί ήταν πολύ κοντός! (pics)

ΗΠΑ: Ήθελε να αγοράσει κοριτσάκι για σκλάβα του σεξ! (photo)

ΗΠΑ: Μυστηριώδης φιγούρα σκορπά τρόμο στα νεκροταφεία! (videos)

Βρετανία: Φάντασμα έδιωξε την κόρη της και της επιτέθηκε σεξουαλικά!

Αίγυπτος: Οργάνωση που συνδέεται με το ΙΚ αποκεφάλισε «κατάσκοπο» (vid)

Βρετανία: Άνδρας βρέθηκε παγωμένος σε άγκυρα στον Τάμεση (video)