ΚΟΣΜΟΣ

Νέος ύποπτος στην επίσκεψη του Νορβηγού πρωθυπουργού

Νέος ύποπτος στην επίσκεψη του Νορβηγού πρωθυπουργού
Μια νέα, περίεργη σύλληψη πραγματοποίησε η αστυνομία της Νορβηγίας, ενός άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι που βρισκόταν έξω από ξενοδοχείο...

Μια νέα, περίεργη σύλληψη πραγματοποίησε η αστυνομία της Νορβηγίας, ενός άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι που βρισκόταν έξω από ξενοδοχείο που επισκεπτόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ μετέβη στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στο νησί Utoya για να επισκεφθεί μέλη της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, που γλίτωσαν από τη χθεσινή δολοφονική επίθεση στο ετήσιο συνέδριό τους.

Ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη εξήγησε ότι είχε το μαχαίρι στην τσέπη του «επειδή δεν αισθανόταν ασφαλής», σύμφωνα με δημοσιογράφο του NRK που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο.

Ο πρωθυπουργός βρισκόταν μέσα στο ξενοδοχείο την ώρα που συνελήφθη ο νεαρός, ο οποίος, όπως προσέθεσε η ίδια πηγή, δήλωσε ότι είναι μέλος της νεολαίας των Εργατικών.

Παράλληλα η αστυνομία διερευνά τις πληροφορίες ότι και ένας δεύτερος οπλισμένος άνδρας μπορεί να εμπλέκεται στην επίθεση στο νησί Utoya που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 84 ανθρώπων.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένας δεύτερος άνδρας, ο οποίος δεν φορούσε στολή αστυνομικού, όπως ο πρώτος ύποπτος που συνελήφθη, εθεάθη στο νησί, όπου σημειώθηκε το μακελειό, μετέδωσε το δίκτυο NRK και το πρακτορείο ειδήσεων NTB.