ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας και Καμμένος θέλουν Αβραμόπουλο για ΠτΔ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας και Καμμένος θέλουν Αβραμόπουλο για ΠτΔ

Οι δύο άνδρες φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και οι πληροφορίες του Newsbomb.gr συγκλίνουν ότι πρόκειται για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ» ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ - ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΕΝΤΙΜΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝ.ΕΛ.

Του Κώστα Τσιτούνα

Η συζήτηση και η ονοματολογία γύρω από το πρόσωπο του νέου Προέδρου τη Δημοκρατίας έχει φουντώσει. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, Τσίπρας και Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους βρήκαν ένα κοινό τόπο συνεννόησης σε πολλά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και στο θέμα του ΠτΔ ο οποίος με τα μέχρι στιγμής δεδομένα - κι αν δεν υπάρξουν συγκλονιστικές ανατροπές - θα προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν γύρω από το όνομα του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου γεγονός που έχει προκαλέσει ταραχή στη ΝΔ αφού ο αντιπρόεδρος της γαλάζιας είχε αρνηθεί ανάλογη πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά.

Εντός των επομένων ημερών αναμένται να ανακοινωθεί και η σχετική πρόταση την οποία θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν ότι θα κυβερνήσουν επι της βάσης μιας έντιμης συμφωνίας χωρίς συζητήσεις κάτω από το τραπέζι, αλλά με δημόσιες τοποθετήσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπουργός και δεν προτίθεται να ζητήσει αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Αυτό τόνισαν πηγές των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις οποίες άμεση προτεραιότητα θα είναι το ζήτημα του χρέους.

Δεν αποκλείεται στην κυβέρνηση να συμμετάσχουν και άλλα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. αν και ο σχετικός αριθμός δεν έχει «κλειδώσει». Πάντως στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. κάνουν λόγο για πολύ καλή χημεία του Τσίπρα με τον Καμμένο, ενώ όπως υποστηρίζουν υπάρχει σεβασμός στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κάθε πλευρά τόσο για τα ζητήματα του χρέους, όσο και για τα Εθνικά Θέματα, ενώ υπάρχει σύμπνοια στα θέματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ