ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές εκλογές 2019: Δημοσκόπηση στη Στερεά Ελλάδα - Ποιος προηγείται

Περιφερειακές εκλογές 2019: Δημοσκόπηση στη Στερεά Ελλάδα - Ποιος προηγείται
Ο Φάνης Σπανός, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, είναι πρώτος στις προτιμήσεις τους με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο

Περιφερειακές εκλογές 2019: Η πρώτη διαδικτυακή δημοσκόπηση για τις περιφερειακές εκλογές στη Στερεά Ελλάδα, ανέδειξαν τον Φάνη Σπανό πρώτο στις προτιμήσεις τους με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο.

Το ίδιο συμβαίνει και με την δημοτικότητα των υποψηφίων, όπου ο Φάνης Σπανός αναδεικνύεται πρώτος με 50% θετικές γνώμες για το πρόσωπό του. Από πλευράς προβλημάτων πρώτο έρχεται όπως είναι αναμενόμενο η ανεργία και ακολουθεί η περίθαλψη.

Η δημοσκόπηση για τις Περιφερειακές εκλογές στη Στερεά Ελλάδα διενεργήθηκε το διάστημα 2 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019 με την συμπλήρωση on line ερωτηματολογίου στο site www.stereanews.gr.

Το δείγμα ανέρχεται σε 175 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, αναγνώστες του stereanews.gr και κατοίκους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το προφίλ αναγνωστών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου (76% απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ/Μεταπτυχιακών σποδών), στην πλειοψηφία άντρες (71%) και στο επάγγελμα ελεύθεροι επαγγελματίες (45%0, ιδιωτικοί υπάλληλοι (20%), δημόσιοι υπάλληλοι (13%) και συνταξιούχοι (12%).

Σημαντικότερα προβλήματα

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Στερεάς φαίνεται να είναι η ανεργία, με 2 στους 3 ερωτώμενους να το αναφέρουν, ενώ σχεδόν οι μισοί ανέφεραν τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη (νοχοκομεία). Ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά η φτώχεια, η διαφθορά και μικρότερες αναφορές σε εγκληματικότητα, καθαριότητα κ.ά.

Περιφερειακές εκλογές

Οι περιφερειακές εκλογές φαίνεται να είναι πολύ σημαντικές για τους κατοίκους της Στερεάς, με 9 στους 10 να δηλώνουν ότι τις θεωρούν πολύ/αρκετά σημαντικές. Θετικά κρίνουν το έργο το σημερινού Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, οι πολίτες που απάντησαν, με περισσότερους από τους μισούς ερωτώμενους να δηλώνουν πολύ/αρκετά ικανοποιημένοι από το έργο του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στον ΣΚΑΪ: Απίστευτο «ξέσπασμα» Οικονόμου - Δείτε τι έκανε ο παρουσιαστής

ΗΠΑ προς Ελλάδα: Δώστε μας τη λίστα με τις τουρκικές παραβιάσεις – Θα δώσουμε όπλα στην Κύπρο

Σχετικές ειδήσεις