ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Τι εξετάζουν οι Αρχές

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Τι εξετάζουν οι Αρχές

Η εν ψυχρώ δολοφονία μιας 37χρονης γυναίκας και ο τραυματισμός του συζύγου της έχει συγκλονίσει τη Ζάκυνθο κι έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές Αρχές.

Η δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (09/6) στην περιοχή του Αγίου Σώστη στην Λιθακιά, με την άτυχη γυναίκα να χάνει τη ζωή της (υπέκυψε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου λίγο αργότερα) και τον σύζυγό της να τραυματίζεται σοβαρά.

Οι Αρχές αναζητούν τους δράστες της επίθεσης αλλά και το κίνητρο που τους οδήγησε σε αυτή.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και αυτό του συμβολαίου θανάτου για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με τους αστυνομικούς να έχουν ρίξει το βάρος σε υποθέσεις που απασχόλησαν τη δικαιοσύνη κατά το παρελθόν και αφορούσαν τον 53χρονο άντρα.

Σημειώνεται ότι και τα δύο θύματα της επίθεσης ήταν επιχειρηματίες του τουρισμού, ενώ η άτυχη γυναίκα υπήρξε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Δείτε φωτογραφίες της 37χρονης στην gallery που ακολουθεί:

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες οι οποίοι φορούσαν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν οκτώ φορές κατά του 53χρονου και της 37χρονης συζύγου του, που οδηγούσαν επίσης μοτοσυκλέτα.

Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε σφαίρα στην ωμοπλάτη και κατέληξε ακαριαία, ενώ σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο άνδρας της σε νοσοκομείο της Πάτρας, κάτω από ισχυρή αστυνομική φρούρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις τρεις σφαίρες που δέχτηκε, κατάφερε να μετακινηθεί και να φτάσει σε κάποιον γνωστό του που ειδοποίησε την Αστυνομία και το ασθενοφόρο.

Το παρελθόν του τραυματία

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 53χρονος γνωστός επιχειρηματίας που στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που γλίτωσε είχε απασχολήσει την αστυνομία για ναρκωτικά και μάλιστα είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ παράλληλα ήταν μπλεγμένος σε κύκλωμα ακάλυπτων επιταγών.

Οι έρευνες της Αστυνομίας, κάνουν «φύλλο και φτερό» το παρελθόν του ζευγαριού, αναζητώντας τα κίνητρα των δραστών, σε υποθέσεις που σχετίζονται με τον γνωστό επιχειρηματία.

Το ζευγάρι είχε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Λαγανά.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης στη gallery:

Πηγή: ermisnews.gr, imerazante.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΑΟΖ: Τα μυστικά της συμφωνίας με την Ιταλία - Δένδιας: Μεγαλώσαμε τα σύνορα