ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα στοιχεία για τον «Dr θάνατο»: Τα «μαντζούνια» και οι «οδηγίες» σε ασθενείς

Νέα στοιχεία για τον «Dr θάνατο»: Τα «μαντζούνια» και οι «οδηγίες» σε ασθενείς
INTIME

Μέσα σε μπουκάλια ενάμιση λίτρου κρατούσε τα έλαια τα οποία αναμείγνυε και κατασκεύαζε τις δήθεν θεραπείες που έδινε σε ασθενείς, οι οποίοι έπασχαν ακόμη και από καρκίνο, ο γιατρός «μαϊμού» που συνελήφθη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν μπουκάλια με ετικέτες «μέντα», «μαντζουράνα», «γαϊδουράγκαθο» και προσπαθούσε να τα αναμείξει και να τα τοποθετήσει σε μικρότερα μπουκάλια και έλεγε στους ασθενείς του ότι με σταγόνες από αυτό το υγρό με τα έλαια θα γίνονταν καλά.

Ο «μαϊμού» γιατρός που πουλούσε ελπίδα έναντι αδράς αμοιβής ακόμα και σε γονείς που τα παιδιά τους έπασχαν από καρκίνο υποστήριζε ότι η θεραπεία του χωρίζονταν σε δύο φάσεις, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Cnn.gr, Μίνα Καραμήτρου.

Στην πρώτη περιελάβανε αυστηρή δίαιτα με φρούτα και λαχανικά ενώ οι ασθενείς θα έπρεπε να αποφευχθούν τα γαλακτοκομικά και τα ζωικά προϊόντα.

Φυσικά, βασική προϋπόθεση να έχουν διακόψει οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Η δεύτερη φάση περιλάμβανε τη χορήγηση των συσκευασμάτων και κρατούσε μέχρι και τρεις μήνες.

Οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν τουλάχιστον για 13 μήνες διαπίστωσαν ότι είχε να κάνει φορολογική δήλωση από το 2012, δεν είχε καμία παρουσία στην εφορία, στις τράπεζες και στα social media ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρέθηκαν χρήματα σε βιβλιάρια.

Οι αστυνομικοί όταν τον εντόπισαν ξεκίνησαν φυσική παρακολούθηση και διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσε ακόμη και τεχνικές αντιπαρακολούθησης. Χαρακτηριστικά, περνούσε με κόκκινο, έμπαινε σε αδιέξοδο για να δει αν κάποιος τον παρακολουθεί και πολλές φορές έκανε μέχρι και τρεις φορές τον κύκλο της πλατείας.

Στην ασφάλεια Αττικής έχει δημιουργηθεί μια κλειστή ομάδα από αστυνομικούς του τμήματος οικονομικών εγκλημάτων και παίρνουν καταθέσεις από οποιοδήποτε άτομο εμφανίζεται θύμα του «μαϊμού» γιατρού καθώς η έρευνά τους συνεχίζεται και εκτιμούν ότι οι ασθενείς που έπεφταν θύματα του 47χρονου είναι πολύ περισσότερα από όσα αρχικά είχαν ακολουθήσει.

Πώς αποκαλύφθηκε

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανηψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την εκκλησία.

Όταν του πρότεινε να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής, ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι' αυτό δε αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε σχετικά με τις γνωριμίες του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στους 188 οι θάνατοι στην Ελλάδα - 24 νέα κρούσματα