Κύκλωμα κοκαΐνης: Τρόμος στην κοσμική Αθήνα - Τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές στο πελατολόγιο

Ονόματα που «καίνε» περιλαμβάνει η δικογραφία για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Κύκλωμα κοκαΐνης: Τρόμος στην κοσμική Αθήνα - Τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές στο πελατολόγιο
Intime News
4'

Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει στη δικογραφία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, συνολικά 240 συναλλαγές. Σε κάθε μία από αυτές τις συναλλαγές αναφέρεται το όνομα του διακινητή αλλά και το όνομα του κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης με την οποία έγινε η «παραγγελία». Η τιμή της κοκαΐνης ανερχόταν στα 70-100 ευρώ το γραμμάριο.

Πολλοί από τους επώνυμους πελάτες χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις τη λέξη «ποτό» όταν αναφέρονταν στα ναρκωτικά, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «κλειδιά». Στις λίστες με το πελατολόγιο του κυκλώματος περιλαμβάνονται επιχειρηματίες και επώνυμοι. Ενδεικτικό είναι ότι παραγγελίες γίνονταν ακόμα και από εταιρικά κινητά που αντιστοιχούν σε διάφορες επιχειρήσεις, κυρίως των βορείων προαστίων και του κέντρου της Αθήνας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τεσσάρων εκ των κατηγορουμένων, Σωτήρης Ντινόπουλος, Κωνσταντίνος Παύλου και Γιάννης Γλύκας δηλώνουν στο Newsbomb.gr ότι «η διάσταση που δίνεται στην υπόθεση είναι υπερβολική! Η επιμελής ανάγνωση της δικογραφίας αναδεικνύει την έλλειψη στοιχείων για κάποιους κατηγορουμένους και μία μικρότερη εμπλοκή για κάποιους άλλους. Προφανώς η πλήρης αποτύπωση της συμμετοχής των κατηγορουμένων θα εκφραστεί με τη δικαστική απόφαση όταν η υπόθεση ωριμάσει».

Παραγγελίες με sms

Οι παραγγελίες δίνονταν ακόμα και με sms. Η κοκαΐνη διακινούνταν σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι. Διακινητές και πελάτες χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές και έκαναν παραγγελίες είτε τηλεφωνικά είτε με sms. Η παράδοση γινόταν κατ’ οίκων. Το χαρακτηριστικό του κυκλώματος ήταν ότι δούλευε σαν ένα «σούπερ μάρκετ» που διανυχτερεύει. Γι’ αυτό και οι διακινητές χαρακτηρίζονταν ως «τα παιδιά του 24ωρου». Ανά πάσα στιγμή και ώρα οι πελάτες μπορούσαν να τους καλέσουν και να έχουν στο σπίτι τους κοκαΐνη.

Η «καραντίνα» και το lockdown δεν επηρέαζε τα μέλη του κυκλώματος. Οι περισσότεροι από τους πελάτες του κυκλώματος χαρακτηρίζονται ευκατάστατοι, ενώ αρκετοί εξ αυτών ήταν επιχειρηματίες.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν χθες, 15 Δεκεμβρίου 2020, 6 άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους.

Αναλυτικότερα, χαρακτηριστικά της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι:

  • η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες,
  • η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών, η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από (200) συναλλαγές.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της και συγκεκριμένα:

  • 33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα 30χρονη συλληφθείσα, ενώ
  • τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου, σε (7) οικίες σε περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 637,8 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό 7.800 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα, 4 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων, μαχαίρι, 5 κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας, 2 τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

-.jpg
Ο συνηγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρόβλεψη - σοκ από τον Τσακρή – Χειρότερος από τον Νοέμβριο ο Ιανουάριος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή