ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: Πηγές ιατροδικαστικής στο Newsbomb - «Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας θα δείξουν τον δρόμο»

Πάτρα: Πηγές ιατροδικαστικής στο Newsbomb - «Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας θα δείξουν τον δρόμο»
Oι τοξικολογικές εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί –κατά την πιθανότερη εκδοχή- μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι τοξικολογικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας στην Πάτρα

Την αισιοδοξία τους ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα «φωτίσουν» τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας εκφράζουν στο Newsbomb αξιόπιστες πηγές ιατροδικαστικής υπηρεσίας με γνώση της έρευνας.

Μάλιστα, οι τοξικολογικές εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί –κατά την πιθανότερη εκδοχή- μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Το γεγονός ότι εστάλησαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς φαίνεται ότι οι αρμόδιοι επιδιώκουν να διασταυρώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε αποτελέσματα που θα μας διαφωτίσουν. Η έρευνα θα καταλήξει σε συμπέρασμα. Έχουν βρεθεί στοιχεία που θεωρώ ότι είναι σημαντικά», λέει καλά πληροφορημένη πηγή. Από τις έρευνες προέκυψε ότι δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το θάνατο του παιδιού, ενώ δεν εντοπίστηκαν ούτε καρδιολογικά προβλήματα.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής έρευνας έκρινε ότι τα δείγματα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αξιολόγησης, με αποτέλεσμα οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας να σταλούν σε εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, στο εργαστήριο του ΑΠΘ υπάρχει δυνατότητα ειδικής επεξεργασίας των δειγμάτων και εξειδικευμένης ανάλυσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συγκεκριμένη ουσία μπαίνει στο μικροσκόπιο της έρευνας. Συγκεκριμένα το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι εάν χορηγήθηκε στο παιδί ουσία που δεν σχετίζεται με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε ή εάν χορηγήθηκε στην 9χρονη μεγαλύτερη δόση φαρμάκου από την ενδεδειγμένη.

Οι επιστήμονες των εργαστηρίων τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη έχουν στα χέρια τους λίστες φαρμάκων που μπορούν να προκαλέσουν αιφνίδιους θανάτους. Μάλιστα, θα αναζητηθεί κατά πόσο μπορεί να υπήρξε θανατηφόρος συνδυασμός ουσιών.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι προβληματισμό προκάλεσε συγκεκριμένη ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, χωρίς ακόμα να είναι σε θέση οι αρμόδιοι να αποφανθούν για το κατά πόσο η ύπαρξή της οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Μάλιστα, δεν αποκαλύπτεται ποια είναι αυτή η ουσία που προκάλεσε το ερευνητικό ενδιαφέρον.

Τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα. Και αυτό διότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι τοξικολογικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών θα έχει στα χέρια του στοιχεία που μπορεί να «ξεκολλήσουν» την έρευνα. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι το βάρος έχει πέσει στην ιατροδικαστική έκθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα. Και αυτό διότι από εκεί μπορούν να προκύψουν απτά αποτελέσματα που να μπορούν να οδηγήσουν στη συλλογή αδιάψευστων στοιχείων.