Εγκληματικότητα ανηλίκων: Αυξάνονται οι ληστείες με ξύλο και βία

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών με μαχαίρια με θύματα και δράστες, οι ηλικίες των οποίων κατεβαίνουν μέχρι και στα 14 χρόνια
Εγκληματικότητα ανηλίκων: Αυξάνονται οι ληστείες με ξύλο και βία
Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών με μαχαίρια με θύματα και δράστες, οι ηλικίες των οποίων κατεβαίνουν μέχρι και στα 14 χρόνια
Eurokinissi
2'

Με εντατικοποίηση των περιπολιών από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., περιπολικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, αλλά και συμβατικών οχημάτων της Ασφάλειας σε πλατείες και άλλα «στέκια» που συχνάζουν ανήλικοι, επιχειρεί η Ελληνική Αστυνομία να αντιμετωπίσει την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα μεταξύ ανηλίκων.

Τα κρούσματα πλέον είναι καθημερινά και ποιοτικά, έχουν ξεφύγει από τις ληστείες με απειλές και απλή σωματική βία. Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών με μαχαίρια με θύματα και δράστες, οι ηλικίες των οποίων κατεβαίνουν μέχρι και στα 14 χρόνια!

Δεν είχαν περάσει λίγες ώρες χθες, από την ανακοίνωση της σύλληψης τριών 16χρονων που τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν 15χρονο στη Νέα Σμύρνη για να του αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο του και τα ελάχιστα χρήματα που είχε μαζί του, και το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ δέχθηκε τρία ακόμη τηλεφωνήματα για ένοπλες επιθέσεις ανηλίκων σε ανηλίκους με σκοπό την ληστεία.

Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Θεσσαλίας και Ρήγα Φεραίου στην Πετρούπολη. Δύο άγνωστοι με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού, πήραν το κινητό τηλέφωνο από έναν 15χρονο που επέστρεφε σπίτι του.

Λίγες ώρες αργότερα, στην οδό Κέρκυρας στο Χαϊδάρι, δύο άλλοι νεαροί, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά με κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, ακινητοποίησαν δύο παιδιά 16 και 14 χρόνων και αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο που είχε ο μεγαλύτερος.

Και στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, έξω από τον Σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο, σημειώθηκε το σοβαρότερο περιστατικό με τον τραυματισμό ενός 17χρονου.

Το θύμα ήταν εκεί με μια φίλη του, έπειτα από νυχτερινή έξοδο και κάτω από συνθήκες που ακόμη διερευνώνται, δύο συνομήλικοι του του επιτέθηκαν με μαχαίρι και τον τραυμάτισαν. Μόνος του μετέβη στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Γιατρός του Νοσοκομείου ενημέρωσε την Αστυνομία και αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ξεκινήσει την έρευνα λαμβάνοντας καταθέσεις από το θύμα και την κοπέλα που τον συνόδευε.

Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες προσπαθούν με συνεχείς ελέγχους των νεαρών που συχνάζουν σε συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες και εκδηλώνονται τα περισσότερα από τα περιστατικά βίας, να προλαμβάνουν τις ληστείες και τις συμπλοκές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή