ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πηγές ΕΛ.ΑΣ. για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις: Δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία στα χέρια τους

Πηγές ΕΛ.ΑΣ. για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις: Δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία στα χέρια τους

ΕΛ.ΑΣ.:Εμπιστευτικό έγγραφο του Αρχηγείου αποκαλύπτει «βροχή» καταγγελιών από γυναίκες ενστόλους εις βάρος συναδέλφων τους

Σεξουαλική παρενόχληση, βία και εκφοβισμό αντιμετωπίζουν μέσα στις τάξεις της ΕΛΑΣ, γυναίκες αστυνομικοί από συναδέλφους τους, όπως προκύπτει από το εμπιστευτικό έγγραφο που αναγκάστηκε να εκδώσει το Αρχηγείο της αστυνομίας μετά τη βροχή άκρως σοβαρών καταγγελιών, όπως αναφέρει σήμερα (2.8.2023) σε ρεπορτάζ τους τα «ΝΕΑ» και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» γυναίκες αστυνομικοί δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση στα γραφεία της Κατεχάκη και όχι μόνο. Με σαφείς προειδοποιήσεις ότι δράστες αστυνομικοί διαπράττουν ποινικά αδικήματα και υπό τον φόβο βεβαίως να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα η ΕΛ.ΑΣ. με δημοσιοποίηση τέτοιου είδους περιστατικών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι καταγγελίες έγιναν από 4-5 γυναίκες αστυνομικούς ότι ορισμένοι συνάδελφοι τους είχαν κακοποιητική συμπεριφορά διατύπωναν σεξουαλικά υπονοούμενα εις βάρος τους, επιχειρούσαν να τις απομονώσουν σε χώρους των γραφείων.

Δείτε το έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Ωστόσο πηγές της Κατεχάκη σχολιάζοντας το περιστατικό ανέφεραν πως: «Πρόκειται για μια διαταγή γενικής φύσεως με παραλήπτες τους αστυνομικούς σε όλη τη χώρα και είναι καθαρά ενημερωτικό».

Επίσης, πηγές από την Κατεχάκη υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία στα χέρια τους για κανένα άτομο από το προσωπικό τους, ένστολο ή μη»