ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη κατά του Σύρου που φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» στην εκκλησία

Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη κατά του Σύρου που φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» στην εκκλησία

Ο 23χρονος Σύρος συνελήφθη ενώ έψελνε στίχους από το Κοράνι στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ έφερε πάνω του μαχαίρι.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος προχώρησε η Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του άνδρα που συνελήφθη χθες από δυνάμεις της ΟΠΚΕ ενώ είχε εισβάλει στον Ι.Ν. Άγιου Παντελεήμονα κρατώντας μαχαίρι και φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ».

Σε βάρος του κατηγορουμένου ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοφορία, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο.

Βίντεο από το συμβάν

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο από το εσωτερικό του ναού, την ώρα που ο Σύρος εισέβαλλε φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στο βίντεο ο αλλοδαπός μπήκε στην εκκλησία και στάθηκε μπροστά από το μικρόφωνο την ώρα που έψαλε η χορωδία της εκκλησίας.

Αμέσως δύο άτομα από τη χορωδία έπιασαν τον Σύρο άνδρα και τον απομάκρυναν.

Δείτε το απόσπασμα στο 1:07

Ο ιερέας του ναού κάλεσε αμέσως την αστυνομία και κλιμάκιο της ΟΠΚΕ έφτασε στην περιοχή. Πριν του περάσουν χειροπέδες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Ο άνδρας, 24 ετών, είναι γνωστός στην περιοχή, ενώ και στο παρελθόν έχει επιδείξει «διαταραγμένη» συμπεριφορά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Newsbomb.gr.