ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Επέζησε της τραγωδίας και ζητά δικαίωση των ψυχών που χάθηκαν

Τέμπη: Επέζησε της τραγωδίας και ζητά δικαίωση των ψυχών που χάθηκαν

Ο Αναστάσης ήταν επιβάτης του τρίτου βαγονιού στο δυστύχημα των Τεμπών.

Μήνυση κατέθεσε ένα χρόνο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία που βύθισε στο πένθος τη χώρα ο Αναστάσης, επιζών της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Ήταν χαοτικό δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει. Κατά τύχη δεν πεθάναμε», ανέφερε αρχικά ο Ανανστάσης. Το εισιτήριό του ήταν για το δεύτερο βαγόνι, τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος όμως, ο Αναστάσης ήταν στο 3ο βαγόνι του τρένου.

Ένα χρόνο μετά, νιώθει τυχερός που είναι ζωντανός. Ο ίδιος θεωρεί χρέος του όμως την τιμωρία των ενόχων για τη δικαίωση των ψυχών που χάθηκαν.

«Κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Κι αυτό το τσιμέντωμα είναι κρίμα, τσιμέντωμα μνήμης».

Ο Αναστάσης κατέθεσε μήνυση κατά του τότε υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για μη υλοποίηση της σύμβασης 717, κατά στελεχών του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Ο τραυματίας εγκαλεί μεταξύ άλλων την Hellenic train και τον σταθμάρχη για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, διατάραξης συγκοινωνιών και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση του τραυματία και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τις 13 Μαρτίου καθώς σχετίζεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος, πυροδοτώντας κόντρα στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο 27χρονος στη μήνυσή του επιφυλάσσεται για αίτημα αποζημίωσης, γεγονός που σημαίνει πως προτίθεται να καταθέσει και αγωγή.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Επιχειρηματίας έπεσε θύμα απάτης – «Αεοτονύχηδες» του «έφαγαν» 24.000 ευρώ

Θήβα: Νέο περιστατικό εκδικητικής πορνογραφίας - «Για να με εκδικηθεί δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες»

Πατρινό Καρναβάλι: Ξεχύθηκαν στους δρόμους τα άρματα για την παρέλαση