ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θύμα εκβιασμού γνωστός έμπορος κρεάτων: Άλλαζαν τις σφραγίδες σε προϊόντα εισαγωγής

Θύμα εκβιασμού γνωστός έμπορος κρεάτων: Άλλαζαν τις σφραγίδες σε προϊόντα εισαγωγής

Συνελήφθησαν, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας άνδρας 58 ετών και ο 32χρονος γιος του, κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 58χρονος, ο οποίος είναι εργαζόμενος σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, με το πρόσχημα ότι κατέχει φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό από δήθεν παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος που διέπραττε η εταιρεία, εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της.

Αρχικά και προκειμένου να μην αναρτήσει ο 32χρονος γιος του στο διαδίκτυο το προαναφερόμενο βίντεο, απαιτούσε την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 70.000 ευρώ. Στην συνέχεια, απαίτησε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να τον απολύσει προκειμένου να λάβει αποζημίωση.

Επειδή ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς του 58χρονου, ανήρτησε μαζί με το γιό του στο διαδίκτυο 7 βίντεο με δυσφημιστικό περιεχόμενο.

Στην κατοχή των δύο κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δακτυλογραφημένα και χειρόγραφα κείμενα, ομοίου περιεχομένου με τις καταγγελλόμενες δήθεν παράνομες πράξεις της εταιρείας.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι απεστάλησαν στην διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις