ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φόβος και τρόμος: Αυτός είναι ο Νιγηριανός που λήστευε ηλικιωμένους στην Αθήνα

Φόβος και τρόμος: Αυτός είναι ο Νιγηριανός που λήστευε ηλικιωμένους στην Αθήνα

Τα στοιχεία του ληστή που έσπερνε τον τρόμο στις γειτονιές της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκισης αλλά αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου

Έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευσε τις φωτογραφίες του 32χρονου ληστή που εξαπέλυε επιθέσεις κατά ηλικιωμένων, τους χτυπούσε και τους άρπαζε τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον PRINCE AMECHI του Α labi και της Betie , γεννηθέντα την 30-10-1985 στη Νιγηρία.

NIGIRIANOS

Ο Νιγηριανός είχε συλληφθεί το 2013 και είχε καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών για παρόμοια αδικήματα. Αφέθηκε ελεύθερος το 2016, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του “Νόμου Παρασκευόπουλου”, συνεχίζοντας την δράση του.

Ο 32χρονος, έχει διαπράξει ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων: 9 στην περιοχή της Κυψέλης, 2 στον Άγιο Παντελεήμονα, 1 στους Αμπελόκηπους, 1 στην Ομόνοια και 1 στο Κολωνάκι.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695537 και 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις