ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Τρομοδέματα»: Το DNA «δείχνει» τους βομβιστές

«Τρομοδέματα»: Το DNA «δείχνει» τους βομβιστές

Στα χέρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι αστυνομικές έρευνες - Πού ψάχνουν τους αποστολείς των δεμάτων

Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ «ΧΤΕΝΙΖΕΙ» ΤΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΔΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ

Και το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στα νέα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχοντας εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στους βιολόγους και του βιοχημικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στόχος τους είναι να εντοπίσουν τα μέλη τα οποία συναρμολόγησαν και ταχυδρόμησαν τα παγιδευμένα δέματα σε πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Ειδήσεις», ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., «το θετικό είναι πως έχουμε στα χέρια μας εννέα ακέραια δεματα με άθικτα ακόμα και τα μικρότερα εξαρτήματα, τις συσκευασίες, τα γραμματόσημα. Αναζητούμε το παραμικρό λάθος των βομβιστών, όπως να ξεχάστηκε κάποιος από αυτούς και να σάλιωσε ένα γραμματόσημο».

Με το που εντοπίστηκαν τα νέα «τρομοδέματα» στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι, πυροτεχνουργοί, φορώντας ειδικά γάντια, απενεργοποίησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και στη συνέχεια ανέλαβαν οι ειδικοί επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών να συλλέξουν όχι μόνο πιθανά δακτυλικά αποτυπώματα, αφού είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να είχαν γυμνά τα χέρια τους οι βομβιστές αλλά κυρίως δείγματα γενετικού υλικού.

Από εκεί και πέρα, αναφέρει η εφημερίδα, τα δείγματα που θα απομονωθούν θα συγκριθούν με αυτά που υπάρχουν στη βάση δεδομένων, αλλά θα ποτελούν και στοιχείο για ταυτοποίηση με οποιονδήποτε ύποπτο στο μέλλον.

Τα γραμματοκιβώτια

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητά τα γραμματοκιβώτια στα οποία ταχυδρόμησαν τα δέκα παγιδευμένα δέματα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τα δέματα συλλέχθηκαν από το ίδιο φορτηγό αλλά με διαφορά φάσης δύο ημερών, από μια πολύ μεγάλη περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τα δύο πρώτα, αυτά που έφτασαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, προέρχονται από γραμματοκιβώτιο στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος ενώ για τα άλλα οκτώ, οι έρευνες εκτίνονται από τον Κολωνό μέχρι την Ομόνοια, τα Εξάρχεια και το Κουκάκι.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας (20/03) αστυνομικοί μετέφεραν κάποια από τα δέματα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα πέρασαν δύο και τρεις φορές από τα μηχανήματα ανίχνευσης στον έλεγχο εμπορευμάτων.

Όπως έγινε φανερό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δει κάποιος στην οθόνη των ακτίνων Χ την απλούστατη συνδεσμολογία ενώ και η ελάχιστη ποσότητα πυροτεχνικής πυρίτιδας δεν ανιχνεύεται από το αντίστοιχο μηχάνημα.


Σχετικές ειδήσεις