ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Τι φοβάται μετά τα νέα «τρομοδέματα» προς Ευρωπαίους αξιωματούχους

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Τι φοβάται μετά τα νέα «τρομοδέματα» προς Ευρωπαίους αξιωματούχους

Ο ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΩΝ - Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΩΝ

Νέο μπαράζ αποστολής «τρομοδεμάτων» φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη χθεσινή ανακάλυψη Κρυονέρι.

Οι συγκεκριμένοι -νέοι- φάκελοι, είναι όμοιοι με αυτούς που εστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή τη φορά, ως παραλήπτες αναφέρονται γνωστοί αξιωματούχοι, κυρίως οικονομικοί παράγοντες κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και διεθνών οικονομικών οργανισμών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Ένας εξ αυτών των παραληπτών φέρεται να είναι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Επιτελείς της ΕΛΑΣ ενημερώνουν από χθες έναν έναν τους υποτιθέμενους αποστολείς των «τρομοδεμάτων».

Οι φάκελοι εντοπίστηκαν χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι και έχουν ήδη αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου και θα ελεγχθούν για τυχόν αποτυπώματα ή δείγματα DNA.

Αποστολείς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, όπως αναγραφόταν στους δύο προηγούμενους φακέλους (Άδωνις Γεωργιάδης στο Βερολίνο και Βασίλης Κικίλιας στο Παρίσι) αλλά πανεπιστημιακοί καθηγητές οικονομία και οικονομολόγοι, ακόμα κι ένας πρώην υπουργός.

Μεταξύ αυτών των ονομάτων είναι του Γιάνη Βαρουφάκη και του Γκίκα Χαρδούβελη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μόνο για τον φάκελο στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι φάκελοι.

Η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, ανέφερε ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη κάτι που αναμένουν στην Αντιτρομοκρατική γιατί όσο δεν υπάρχει προκήρυξη παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος.

Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν χθες, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ., λόγω της περιοχής απ' όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Αυτό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν αναμενόμενο, γι' αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).

Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι' αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.

Σχετικές ειδήσεις