Νέα τροπή στη ληστεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο - Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Νέα τροπή στη ληστεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο - Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

«Συναγερμός» σήμανε σήμερα Τετάρτη (10/05), στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από απόπειρα ληστείας στην Ιερά Οδό.

Η απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 10:25 σήμερα το πρωί, όταν δύο ένοπλοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους ακινητοποίησαν τον οδηγό της χρηματαποστολής, που επρόκειτο να ανεφοδιάσει ΑΤΜ τράπεζας, το οποίο βρίσκεται εντός του Πανεπιστημίου, άρπαξαν δύο κασετίνες κι επιχείρησαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα.

Η μοτοσικλέτα, όμως, δεν έπαιρνε μπροστά και οι δύο ένοπλοι άρχισαν να τρέχουν προκειμένου να διαφύγουν.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας εκ των ληστών. Πάνω του βρέθηκε ένα όπλο καθώς και μια κασετίνα με χρήματα.

Ο συλληφθείς κρατάει αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του και το όνομα που προέκυψε σήμανε «συναγερμό».

Πρόκειται για τον 25χρονο αδελφό καταδικασμένου για υπόθεση ληστείας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά αθωώθηκε.

Αμέσως, ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη.

Μάλιστα σε συννενόηση με τις Αρχές του Πανεπιστημίου, οι αστυνομικοί έχουν μπει στο χώρο όπου και αναζητούν τον συνεργό του συλληφθέντα.