Κρήτη: Εντοπίστηκαν 1.097 δενδρυλλίων κάνναβης στο Μυλοπόταμο - Δύο συλλήψεις (pics)

Κρήτη: Εντοπίστηκαν 1.097 δενδρυλλίων κάνναβης στο Μυλοπόταμο - Δύο συλλήψεις (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το ελικόπτερο της αστυνομίας επανήλθε με νέες εναέριες έρευνες στο νησί

Εντοπίστηκαν, σήμερα (14/9) το πρωί, σε δύο Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μυλοποτάμου, τρεις φυτείες κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 1.097 δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικές αγροτικές  περιοχές του παραπάνω Δήμου, τρεις  ειδικά διαμορφωμένοι  χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια ενενήντα επτά δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρου, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, προέκυψε ότι ένας 53χρονος κει ένας 61χρονος είχαν προβεί στην καλλιέργεια της μιας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, με συνολικά ογδόντα δύο δενδρύλλια, και σχηματίστηκε δικογραφία.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Πηγή: flashnews.gr

PHOTO GALLERY