ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ξανά ο ηθοποιός για το βιασμό του οδηγού ταξί

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ξανά ο ηθοποιός για το βιασμό του οδηγού ταξί

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει εκ νέου ο ηθοποιός Γ.Κ., προκειμένου να δικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, για το βιασμό του 25χρονου οδηγού ταξί στις 13 Νοεμβρίου 2018, έπειτα από την έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης που άσκησε η εισαγγελέας Εφετών, Αρετή Σκαφίδα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η απόφαση της κυρίας Σκαφιδά ήρθε ως απότοκο της οριακής πλειοψηφίας (4-3) που υπήρξε ως προς την απόφαση της αθώωσης του ηθοποιού, στις 3 Μαρτίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την αθώωση του ηθοποιού λόγω αμφιβολιών, ενώ την αθωότητα του ηθοποιού είχαν ζητήσει και οι τέσσερις ένορκοι.

Ανατρέποντας, τότε, το κατηγορητήριο η εισαγγελέας συντάχθηκε ουσιαστικά με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου υποστηρίζοντας στην αγόρευσή της ότι «έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά».

Ενώ τόνισε πως «Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος».

Ειδικότερα, στην αγόρευσή της ανέφερε:

«Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί.

Ο γενετιστής κ. Φιτσιάλος όσον αφορά στη συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA. Η έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι "ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρώγα"».

Για τους λόγους αυτούς κατέληξε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας «προτείνω να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Τότε, είχαν μειοψηφίσει οι τρεις τακτικοί δικαστές, που έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για τον βιασμό του 25χρονου οδηγού ταξί.

Αντίθετα, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατοχή ναρκωτικής ουσίας.

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών, κάνοντας δεκτό το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Πλέον, μετά και την άσκηση της έφεσης, ο ηθοποιός αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φωτιά» στην ανατολική Μεσόγειο: Γεωτρήσεις νότια του Καστελλόριζου ανακοίνωσε η Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις