ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Ποινές: Σε ποιους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Δίκη Χρυσής Αυγής - Ποινές: Σε ποιους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με την έδρα να ανακοινώνει την απόφασή του για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Μια ακόμη πράξη προστέθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς η έδρα του δικαστηρίου ανακοίνωσε σε ποιους κατηγορούμενους αναγνωρίζονται ελαφρυντικά και σε ποιους όχι.

Αρχικά, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους 7 για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ενώ στο Νίκο Μίχο αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Ελαφρυντικά λαμβάνουν, πλην των πρώην βουλευτών, οι: Αναδιώτης, Τσακανίκας, Αγριογιάννης, Ευγενικός, Χατζηδάκης, Μαριάς, Χρυσαφίτης, Παπαδόπουλος, Δήμου και Σκάλκος.

Οι 8 πρώτοι το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και οι άλλοι δύο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Να σημειωθεί πως στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Επίθεση Λαγού πριν την απόφαση - «Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια»

Ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με έξι ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής και σήμερα θα ανακοινωθούν οι ποινές.

«Είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Αυτή η απόφαση θα κριθεί. Έχω κινήσει διαδικασίες με μια ομάδα νομικών από οκτώ χώρες της Ευρώπης που προΐστανται μάλιστα ένας πολύ γνωστός Ιταλός εγκληματολόγος», είπε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Οι δικαστές είναι ανθρωπάκια τα οποία έρπονται για να αναρριχηθούν σε κάποια αξιώματα τα οποία θέλουν. Η πρόταση ήταν καταπέλτης, είναι μία από τις σπάνιες φορές που σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η εισαγγελέας δηλώνει ότι είμαστε παντελώς αθώοι, όμως η απόφαση της έδρας είναι τελείως διαφορετική».

Για την ασυλία του: «Πριν έρθω έλεγαν ότι μιλάω από την ασφάλεια των Βρυξελλών και ότι δεν θα τολμήσω να έρθω. Έρχομαι, λένε ότι μιλάω με την ασφάλεια της έδρας. Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία ασυλία και το ξέρουν όλοι, αν γίνει άρση ασυλίας θα συλληφθώ κι εγώ. Όμως όλα αυτά που έλεγαν ότι εγώ θα φύγω και θα κρυφτώ δεν θα γίνει. Είμαι εδώ, είμαι αθώος όπως και όλοι οι υπόλοιποι και θα υποστώ τις συνέπειες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση - Βγάζει το πλοίο για έρευνες κοντά στο Καστελόριζο