ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Διπλή «καμπάνα» για τον θάνατο ηλικιωμένου που καταπλακώθηκε από φοίνικα

Δικαστικο Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ένοχοι για τον θάνατο άνδρα, 71 ετών, που τον Οκτώβριο του 2017 καταπλακώθηκε από φοίνικα κατά την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή Βότση, κρίθηκαν ο τότε αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς και ο επιστάτης του.

Το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια, επιβάλλοντας στον πρώτο ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στον δεύτερο 18 μηνών. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά και ανέστειλε τις ποινές τους.

Ο άτυχος ηλικιωμένος παρείχε κοινωφελή εργασία προς έκτιση μετατραπείσας ποινής και, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δεν διέθετε ειδίκευση στην κοπή δένδρων ούτε είχε εφοδιαστεί με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως κράνος, φωσφορούχο γιλέκο, ειδικά υποδήματα και γάντια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό συνέβη σε ιδιόκτητο κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Χαλκίας και Κιουπτσίδου, όταν ο 71 ετών άνδρας, μέλος συνεργείου, καταπλακώθηκε από τον κορμό φοίνικα που είχε κόψει προηγουμένως άλλος εργάτης, μέλος του ίδιου συνεργείου. Μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε έξι μέρες αργότερα.

Απολογούμενοι, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Για την υπόθεση, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε ποσό ύψους 100.000 ευρώ στους οικείους του θανόντος για ψυχική οδύνη.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η ώρα της απολογίας του δολοφόνου της Καρολάιν - Τι θα υποστηρίξει, τι αντιμετωπίζει