ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρειος Πάγος: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Κώστας Βαξεβάνης

Άρειος Πάγος: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Κώστας Βαξεβάνης
Ο Κώστας Βαξεβάνης
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεκάδες άτομα παρίστανται στον Άρειο Πάγο προς συμπαράσταση του Κώστα Βαξεβάνη.

Προθεσμία για 18 Φεβρουαρίου ζήτησε και έλαβε προκειμένου να απολογηθεί ο Κώστας Βαξεβάνης.

Κατά την έξοδο του από τον Άρειο Πάγο καταχειροκροτήθηκε από περίπου 200 συγκεντρωμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολακης, Χρηστος Σπιρτζης, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώργος Τσίπρας, Νίκος Παππάς, Κώστας Μπάρκας, ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας και ο Λευτέρης Κρέτσος.

Ο Κώστας Βαξεβάνης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Στο μεταξύ, νωρίτερα προθεσμία έλαβε από την ανακρίτρια Κωνσταντινα Αλεβιζοπουλου για τις 16 Φεβρουαρίου ο εκδότης Γιαννης Φιλιππάκης.

Στον Άρειο Πάγο για απολογία ο Βαξεβάνης - Συγκέντρωση συμπαράστασης παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης προσήλθε νωρίτερα στον Άρειο Πάγο για απολογία, βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες αναφορικά με την ενασχόληση την υπόθεση Novartis.

Σημειώνεται, ότι ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Κεντρικός πρωταγωνιστής της έρευνας είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας από τους εισαγγελείς διαφθοράς αλλά και σε υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Στο πλευρό του, βρίσκονται περίπου 200 άτομα που πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου, ανάμεσα τους και πλήθος βουλευτών και πολιτικών προσώπων, όπως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Μουζάλας, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιώργος Τσιπρας, ο Χρήστος Γιαννουλης, η Ραλλία Χριστίδου, ο Κώστας Μπάρκας, η Αγγελική Αδαμοπούλου και άλλοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor Spoiler 19/1: Αποχώρηση και «χωρισμός» - Ο παίκτης που φεύγει σήμερα (video)

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πολικό ψύχος, αεροχείμμαρος και χιόνια μέσα στην Αθήνα - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Θρίλερ στο Survivor 5: Παίκτης συνελήφθη για ασέλγεια σε 16χρονη πριν μπει στο παιχνίδι

Συγκλονίζει η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της: Θυμάμαι τη στιγμή που ξεκούμπωνε το παντελόνι

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες