ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πισπιρίγκου: Την «καίνε» οι καταθέσεις των ιατροδικαστών - Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας

Πισπιρίγκου: Την καίνε οι καταθέσεις των ιατροδικαστών - Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας
H Ρούλα Πισπιρίγκου.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πολύωρες καταθέσεις των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των δυο ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα ενώπιον της 35ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση των θανάτων της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας Δασκαλάκη.

Οι καταθέσεις του διήρκεσαν περισσότερο από τρεις ώρες και επιβεβαίωσαν όσα διαπίστωσαν στο πόρισμα τους ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Μεταξύ άλλων στο πόρισμά τους ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου».

Στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν, οι δυο ιατροδικαστές φέρονται να αποδόμησαν πλήρως και τα επιχειρήματα της πλευράς της κατηγορούμενης, η οποία έχει υποστηρίξει ότι τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας έγιναν κατά την ανάνηψη από τους γιατρούς. «Οι αμυχές και το εντύπωμα στο πρόσωπο της Μαλένας δεν προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης» αναφέρουν χαρακτηριστικά εξηγώντας πως το 3,5 ετών κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό όταν έφτασαν οι γιατροί. Μάλιστα, σχετικά με την ηπατική ανεπάρκεια που διαπίστωσε ως αιτία θανάτου η πρώτη ιατροδικαστής, σημειώνουν πως υπάρχει βιβλιογραφία που καταγράφει στα μικροσκοπικά ευρήματα του ασφυκτικού θανάτου την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων.

Σχετικές ειδήσεις