ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων ενόψει της δίκης

Ρούλα Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου
Eurokinissi

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ετοιμαστεί για τη δίκη, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρει στο πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα

Έπειτα από εννέα μήνες εγκλεισμού στις φυλακές και με την απολογία της για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας να εκκρεμεί στην ανάκριση, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ωστόσο, ο συνήγορος της 33χρονης από την Πάτρα, Αλέξης Κούγιας, αναμένεται να υποβάλλει αίτημα αναβολής της υπόθεσης εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούγιας αναμένεται να επικαλεστεί μεταξύ άλλων υποχρεώσεων του και την έναρξη της υπόθεσης δολοφονίας του Αλκή Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, στην οποία υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι που σε λίγο καιρό συμπληρώνουν ένα έτος εντός των φυλακών.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα άφησε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη. Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021, η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, η οποία της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με την έναρξη της δίκης αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο περισσότεροι από 30 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία που βρέθηκε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Τι λέει ο Λέων για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στο πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα, σημειώνοντας:

«Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αφορά τα δύο πρώτα παιδιά, δηλαδή δεν αφορά την τρίτη υπόθεση. Αυτό το λέω γιατί έχω ακούσει τον τέταρτο συνήγορο – κατά σειρά – που έχει η κατηγορούμενη να λέει για ιατροδικαστές, εντούτοις δεν έχω ακούσει, τουλάχιστον στον δημόσιο διάλογο που συμμετέχω, να αναφέρονται στην τρίτη υπόθεση, δηλαδή της Τζωρτζίνας, ιατροδικαστές».

Στη συνέχεια ο κ. Λέων εξέφρασε το επιστημονικό ενδιαφέρον να ακούσει τι θα καταθέσουν οι ιατροδικαστές σε μία τέτοια υπόθεση και τόνισε πώς «σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μάρτυρες που βρίσκονταν στο χώρο νοσηλείας των παιδιών».

Σχετικές ειδήσεις

Πισπιρίγκου: Στον «αέρα» η δίκη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Έχουμε κατακονιορτοποιήσει το κατηγορητήριο»

Οι μεγάλες δίκες του 2023: Φιλιππίδης, Πισπιρίγκου, ειδικά δικαστήρια