ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηλιούπολη: Τι υποστήριξε ο προπονητής Τάε Κβον Ντο - Ψάχνουν και άλλα θύματά του

Ηλιούπολη: Τι υποστήριξε ο προπονητής Τάε Κβον Ντο - Ψάχνουν και άλλα θύματά του

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται, ότι δηλαδή θύματά του υπήρξαν κορίτσια από 12 έως 16 ετών. 

Επί επτάμιση ώρες και πιο συγκεκριμένα από τις 08:00 το πρωί, ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο που κατηγορείται ότι βίασε τουλάχιστον πέντε ανήλικες μαθήτριές του στην Ηλιούπολη, βρισκόταν στο γραφείο της 14ης ανακρίτριας για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται, ότι δηλαδή θύματά του υπήρξαν κορίτσια από 12 έως 16 ετών. Ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο υποστήριξε ότι ήταν 17 ετών και είχε σύντομη σχέση με τις τρεις τους ενώ δεν υπήρξε βιασμός τους καθώς, όπως είπε, όλα έγιναν με τη συναίνεσή τους.

Οι ίδιες ισχυρίζονται ότι αφού πρώτα κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, στη συνέχεια τις παρέσυρε στον ημιώροφο της σχολής του στην Ηλιούπολη που είχε μετατρέψει σε διαμέρισμα και εκεί ικανοποιούσε τις διεστραμμένες του ορέξεις.

Ψάχνουν και για άλλα θύματα του προπονητή στην Ηλιούπολη

Από τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο όταν μηνύθηκε ο 44χρονος, φαίνεται πως ο προπονητής είχε σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο για να πετυχαίνει τον στόχο του.

«Αισθάνονται δικαιωμένες με τη μέχρι τώρα εξέλιξη της υπόθεσης, ανακουφισμένες ότι τα πράγματα πήραν αυτόν τον δρόμο. Μέχρι ένα σημείο η αντιμετώπιση που είχαν, τους είχε δημιουργήσει ένα αίσθημα ότι υποστηρίχτηκαν με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Μου τηλεφώνησε μία κοπέλα και μου είπε ‘χαμογέλασα μετά από 10 χρόνια’», λέει ο δικηγόρος των θυμάτων, Αντώνης Πεπελάσης.

Στην αρχή, έκανε τις μικρές αθλήτριες να αισθάνονται όμορφα με τους επαίνους του. Μέσω πολύωρων, ιδιαίτερων προπονήσεων κατάφερνε να τις απομονώνει και να τις βιάζει επανειλημμένα, ενώ στη συνέχεια τους ασκούσε και ψυχολογική πίεση ώστε να εξασφαλίζει τη σιωπή τους, δημιουργώντας τους την αίσθηση της ενοχής.

Είναι χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες των κοριτσιών όταν αναφέρουν ότι τις εκβίαζε ψυχολογικά, απειλώντας πως θα αυτοκτονήσει αν τον πρόδιδαν.

«Θα μου έκανε έκπληξη να μην υπάρχουν άλλα θύματα, από την στιγμή που από μία καταγγελία έγιναν τρία τα κορίτσια και στη συνέχεια προέκυψαν ότι ήταν τουλάχιστον πέντε. Φαντάζομαι ότι δε θα ήταν μόνο αυτά». Οι αστυνομικοί επικεντρώνονται στο εάν υπάρχουν και άλλα θύματα από το περιβάλλον της σχολής πολεμικών τεχνών, ενώ στο μικροσκόπιο έχει τεθεί και το κινητό του. Σύντομα, μάλιστα, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του, τα οποία ίσως βοηθήσουν στην εξέλιξη της υπόθεσης. Ο 44χρονος, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.