ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εκλογοδικείο: Τρεις οι ενστάσεις εκλογέων κατά των «Σπαρτιατών» - Ποτέ θα συζητηθούν

Εκλογοδικείο: Τρεις οι ενστάσεις εκλογέων κατά των «Σπαρτιατών» - Ποτέ θα συζητηθούν
INTIME

Στο «μικροσκόπιο» του Εκλογοδικείου βρίσκονται τρεις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί και στρέφονται κατά του κόμματος των «Σπαρτιατών».

Η πρώτη ένταση κατατέθηκε από δυο εκλογείς και στρέφονται κατά τις εκλογής του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.
Η δεύτερη ένσταση στρέφεται κατά:

  1. Βασίλη Στίγκα πρόεδρου του κόμματος Σπαρτιάτες και βουλευτή Β3 εκλογικής περιφέρειας Νότιου τομέα Αθηνών,
  2. Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και
  3. Ακριβής Πετροπούλου, αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης (έχει εκλεγεί βουλευτής στην περιφέρεια αυτή ο Βασίλειος Δημητριάδης).


Η τρίτη ένσταση στρέφεται κατά της χρήσης και διατήρησης του εθνικού προσδιορισμού του εμβλήματος του κόμματος των Σπαρτιατών.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσδιοριστούν οι δικαστές και οι ημερομηνίες συζήτησης των τριών αυτών ενστάσεων, ωστόσο αναμένεται προηγουμένως να συμπληρωθούν τα κενά της σύνθεσης του Εκλογοδικείου που έχουν δημιουργηθεί, καθώς κάποια μέλη του, τόσο από το ΣτΕ όσο και από τον Άρειο Πάγο, προήχθησαν το προηγούμενο διάστημα. Τα κενά ή θα καλυφθούν από αναπληρωματικά μέλη που έχουν κληρωθεί ή θα γίνει εξ΄ υπαρχής η κλήρωση για όλα τα μέλη του Εκλογοδικείου, καθώς η θητεία των ήδη κληρωθέντων μελών λήγει με την εκπνοή του ερχόμενου Δεκεμβρίου.