ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο εδώλιο ο ιερέας από την Άρτα που σκότωσε τον αδερφό του

Στο εδώλιο ο ιερέας από την Άρτα που σκότωσε τον αδερφό του

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο των Ιωαννίνων, εκδικάζεται και πάλι, η υπόθεση της δολοφονίας, ενός Αρτινού, τον Νοέμβριο του 2005.

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία, είναι ο ιερέας, αδελφός του θύματος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σκότωσε τον αδερφό του με το χοντρό κλαδί ελιάς, μήκους ενός μέτρου και εβδομήντα εκατοστών.

Τα τρία παιδιά του θύματος, ζητούν δικαίωση. Ο ιερέας ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αποδίδει το θάνατο του αδερφού του σε πτώση πάνω σε πέτρα, μετά από το χτύπημα με το χοντρό κλαδί. Από το πρωί της Πέμπτης (13/11),άρχισαν να καταθέτουν οι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος είχε κάνει και τη νεκροψία. Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο τρίτος αδερφός, ο οποίος επανέλαβε στο δικαστήριο, ότι ακούγοντας φωνές και καβγά έσπευσε στο χωράφι, όπου μάλωναν τα αδέρφια του και είδε τον παπά να χτυπά με το ξύλο της ελιάς στο κεφάλι τον αδερφό τους. Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί την Παρασκευή το πρωί, με τις καταθέσεις άλλων έξι μαρτύρων, ανάμεσα σε αυτούς και του ιατροδικαστή.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, ο ιερέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, στο εφετείο όμως αθωώθηκε και η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος με την σειρά του, την επέστρεψε και πάλι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο των Ιωαννίνων για να εκδικαστεί επί της ουσίας.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Σχετικές ειδήσεις