ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλαμάτα: Αθωώθηκε Μαροκινός που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό της 3χρονης κόρης του

Καλαμάτα: Αθωώθηκε Μαροκινός που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό της 3χρονης κόρης του

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας αθώωσε την Πέμπτη (11/6/2015) έναν Μαροκινό που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξης για το βιασμό της 3χρονης κόρης του.

Ο αλλοδαπός κατηγορείτο διότι βίαζε παρά φύση με το δάχτυλο την κόρη του, ωστόσο οι ένορκοι πίστεψαν ότι της έβαζε αλοιφή καθώς το παιδί είχε πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Πάντως οι 3 δικαστές διαφώνησαν -καθώς έκριναν ότι είναι ένοχος και πρέπει να καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό- και μειοψήφησαν.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, η δίκη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών αλλά όπως έγινε γνωστό οι κοινωνικές υπηρεσίες της Καλαμάτας κινητοποιήθηκαν όταν η παιδαγωγός του παιδικού σταθμού άκουσε την μικρή να παραπονιέται ότι «ο μπαμπάς την πονάει».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αυτό γινόταν από το Φεβρουάριο του 2008 έως το Μάρτιο του 2009. Το κοριτσάκι έχει γεννηθεί το καλοκαίρι του 2005.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, και καταδικάστηκε ενώ εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Γρεβενών. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα ήταν βιασμός κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού νεότερου των 12 ετών κατ' εξακολούθηση, καθώς και ασέλγεια κατ' εξακολούθηση μεταξύ συγγενών με την παθούσα να μην έχει συμπληρώσει το 15ο έτος.

Σχετικές ειδήσεις