ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος γνωστού επιχειρηματία για τη λίστα Λαγκάρντ

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος γνωστού επιχειρηματία για τη λίστα Λαγκάρντ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη. Παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ενώ η εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η υπόθεση αφορά δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο φως καταθέσεις άνω των 2.000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης. O συγκεκριμένος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα off shore εταιρειών πίσω από λογαριασμό ύψους 550 εκατ. ευρώ στην HSBC της Γενεύης με φερόμενη διαχειρίστρια τη Μαρία Παντελή. Εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον επίσης εμπλεκόμενο από τη λίστα Λαγκάρντ Σάμπι Μιονί.

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την άσκηση της δίωξης προηγήθηκαν επαφές για το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο οι επαφές δεν απέδωσαν καρπούς.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Εισαγγελίας Αθηνών η οποία σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, προσπαθούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά από τη λίστα Λαγκάρντ. Μετά την υπόθεση Μπόμπολα, κι άλλοι γνωστοί μεγαλοοφειλέτες της λίστας, έχουν περάσει από το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας κι έχουν καταβάλει τον τελευταίο μήνα, ποσά άνω των 3.500.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις