ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κάτω Αχαΐα: Στη φυλακή ο 15χρονος που σκότωσε τον 17χρονο φίλο του (pics - vid)

Κάτω Αχαΐα: Στη φυλακή ο 15χρονος που σκότωσε τον 17χρονο φίλο του (pics - vid)

Το δρόμο για τις φυλακές Κορίνθου παίρνει ο 15χρονος, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο του 17χρονου φίλου του την περασμένη Κυριακή στην Κάτω Αχαΐα.

Ο 15χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε σήμερα, Τετάρτη (16/09/2015) ένοχος για την υπόθεση της δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ανηλίκου στα δικαστήρια της Πάτρας, η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο 15χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Χρήστο Τσόλκα ο 15χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Όπως ανέφερε ο κ. Τσόλκας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών και ερωτηθείς ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας, απάντησε πως ο 15χρονος ένιωσε εξευτελισμένος μετά τον καβγά που είχε με τον 17χρονο φίλο του, καθώς έφυγε από το σημείο ημίγυμνος και ξυλοδαρμένος. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος αυτό δεν δικαιολογεί την πράξη του.

Λόγοι αδελφικής τιμής πίσω από τη δολοφονία του 17χρονου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, ο 15χρονος είχε αρχικά πειράξει την αδερφή του 17χρονου, για την οποία φέρεται να έτρεφε κάποια αισθήματα, με τον δεύτερο να αντιδρά χτυπώντας τον.

Ο 15χρονος έφυγε από το προαύλιο δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα όπου βρισκόταν, πήγε στο σπίτι του, πήρε την καραμπίνα του πατέρα του (της οποίας η άδεια είχε λήξει) και με το αυτοκίνητο του θείου του επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα όπου και πυροβόλησε τον 17χρονο τραυματίζοντάς τον σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα.

Το θύμα διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.

Πηγή βίντεο και φωτογραφίας: Patrastimes.gr

Σχετικές ειδήσεις