ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την ενοχή των δύο Αφγανών για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή των δύο Αφγανών για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή των δύο Αφγανών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, λίγο πριν τη γέννηση της κόρης του, τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αντιφατικές εκδοχές για το τραγικό περιστατικό που έχουν δώσει οι κατηγορούμενοι. Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία συγκλόνισαν οι καταθέσεις της συζύγου και της πεθεράς του δολοφονηθέντος. Η σύζυγος του Σιμόνα Βιρτζίλι προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία της περιέγραψε καρέ- καρέ τα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ.

Όπως ανέφερε ο άνδρας της το μοιραίο βράδυ επέστρεψε από ταξίδι του στην Ιταλία εσπευσμένα καθώς επρόκειτο η ίδια να υποβληθεί σε προγραμματισμένο πρόωρο τοκετό. Γύρω στις 4:30 με πέντε παρά βγήκε από το σπίτι για να πάει να φέρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ και να πάνε στο μαιευτήριο.«Αργούσε. Ανησύχησα άρχισα να τον παίρνω τηλέφωνο πολλές φορές. Επέμενα. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ένα περιπολικό. Γύρω στις 5:30 είδα τρόλεϊ να το σταματάνε και να κατεβάζουν κόσμο. Είπα της μαμά μου να κατέβουμε κάτω. Δεν μπορούσα να περπατήσω γρήγορα. Φαινόταν φάρος περιπολικού σε απόσταση, γλίστρησα στο δρόμο και έπεσα. Είδα κορδέλα και αστυνομικούς. Θυμάμαι ότι προσπάθησα να πλησιάσω. Κατάφερα και πέρασα. Είδα το πόδι του Μανώλη με το τζιν και το παπούτσι του μέσα στα αίματα. Προσπάθησα να περάσω. Υπήρχε μια λίμνη αίματος. Ήταν λερωμένα τα ρούχα του. Υπήρχε πολύ αίμα. Είχε ανοικτά τα μάτια του και το στόμα του. Προσπάθησα να περάσω την κορδέλα διότι δεν τον είχα φιλήσει όταν έφυγε από σπίτι αλλά δεν μου το επέτρεψαν. Μπήκα στο ασθενοφόρο. Εκεί αποφάσισα ότι η κόρη του θα πάρει το όνομα του και ότι έπρεπε να ειδοποιήσω του συγγενείς. Πήρα εξιτήριο την Παρασκευή από το μαιευτήριο και το Σάββατο πήγα στη κηδεία του».

Από την πλευρά της η μητέρα της συζύγου του Μανώλη Καντάρη επισήμανε τις δυσκολίες που πέρασαν μετά τη δολοφονία και πως αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι όπου ζούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Τόνισε πως οι δράστες: «Στέρησαν τον πατέρα από την κόρη του η οποία γεννήθηκε δυο ώρες μετά...». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου καθώς η μάρτυρας ήταν εμφανώς συγκινημένοι και ξεσπούσε σε λυγμούς της πρότεινε εάν επιθυμούσε να διακόψουν την κατάθεση τους για να του απαντήσει εκείνη: «Δε θέλω να διακόψω, θέλω να υπερασπιστώ τη ψυχή του Μανώλη και των παιδιών του!».

Οι δύο κατηγορούμενοι από την πλευρά τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως τη δολοφονία τη διέπραξε ο τρίτος δράστης, ένας Πακιστανός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Σχετικές ειδήσεις