ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σώρρας: Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε καταδικαστική απόφαση για απόπειρα εκβίασης

Σώρρας: Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε καταδικαστική απόφαση για απόπειρα εκβίασης

Την απόφαση με την οποία ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του Βάια καταδικάστηκαν για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού, του δικηγόρου και κουμπάρου τους επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Ειδικότερα ο Σώρρας καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ η σύζυγός του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Συμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης το ζεύγος Σώρρα απειλούσε τον πρώην δικηγόρο και κουμπάρο τους με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος και συγκεκριμένα το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου.

Το ζεύγος απειλούσε με εξώδικα και επιστολές τον κουμπάρο τους, ο οποίος επί σειρά ετών χειριζόταν τις υποθέσεις τους, ότι θα τον καταστρέψουν επαγγελματικά, θα υποβάλλουν σε βάρος του μήνυση και αναφορά στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, κ.λπ. Πράγματι, στον εν λόγω Σύλλογο κατέθεσαν ψευδή αναφορά σε βάρος του κουμπάρου τους, για δήθεν άρνησή του να παραδώσει χρήματα τα οποία δήθεν εισέπραξε από υποθέσεις τους που χειρίστηκε, διαπράττοντας τα αδικήματα της απιστίας, της παρακράτησης χρημάτων, όπως επίσης ότι αρνήθηκε να παραδώσει τους φακέλους των υποθέσεων τους που χειριζόταν από ετών, κ.λπ.

Σκοπός των απειλών, κ.λπ. του ζεύγους, όπως καταγράφεται στη δικαστική απόφαση, ήταν να απέχει ο δικηγόρος «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματος του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».

Σχετικές ειδήσεις