ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο ΔΣΑ καταδικάζει την απόπειρα βομβιστικής επίθεση σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου

Ο ΔΣΑ καταδικάζει την απόπειρα βομβιστικής επίθεση σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου

Δήλωση του Προέδρου του ΔΣΑ με αφορμή την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Η δήλωση του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημητρίου Βερβεσού έχει ως εξής:

«Ο δικηγορικός κόσμος καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας σε βάρος του Εισαγγελικού Λειτουργού, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Παρόμοιες ενέργειες, που επιχειρούν να εκφοβίσουν τους λειτουργούς της Θέμιδος, βρίσκουν απέναντί τους το σύνολο του νομικού κόσμου.

Οι φορείς της Δικαιοσύνης -δικαστές και δικηγόροι- δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες άνανδρες επιθέσεις, που μόνο στόχο έχουν να αποδομήσουν το κύρος της Δικαιοσύνης και να επηρεάσουν την απονομή της.

Όποια κι αν είναι τα σχέδια και οι επιδιώξεις όσων εξυφαίνουν και υλοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να αποτελέσουν τροχοπέδη στην απονομή της Δικαιοσύνης από τους συλλειτουργούς της.

Με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος δικαστών και δικηγόρων, οι αστυνομικές αρχές οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους και αφ’ ενός να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση για να αποδοθούν οι κατά νόμο ευθύνες, αφ’ ετέρου δε να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να προληφθούν αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον.

Η απονομή της Δικαιοσύνης με όρους ασφάλειας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια ευνομούμενη Πολιτεία».