ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αχαϊα: Καταδίκες για τη δολοφονία 21χρονου που είχε πέσει θύμα απαγωγής

Αχαϊα: Καταδίκες για τη δολοφονία 21χρονου που είχε πέσει θύμα απαγωγής

Αναβίωσε χθες, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, η υπόθεση απαγωγής 21χρονου Πακιστανού ζητώντας λύτρα από την οικογένειά του, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή Λακκόπετρας Αχαϊας, τον Αύγουστο του 2017.

Στο εδώλιο κάθησαν πέντε ομοεθνείς του, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απαγωγής.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινή καθείρξεως 22 ετών, ενώ οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε λιγότερα από 20 έτη κάθειρξης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 21χρονος είχε εξαφανιστεί στις 6 Ιούλιου 2017, και την εξαφάνισή του δηλώσει στις αρχές ομοεθνείς του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 21χρονος είχε πέσει θύμα απαγωγής και οι δράστες είχαν απαιτήσει από την οικογένεια του θύματος λύτρα προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Στις 23 Αυγούστου 2017 συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια άλλοι δύο και σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη και συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή και εκβίαση.

Μετά τη σύλληψή τους ένας από τους κατηγορούμενους υπέδειξε στους αστυνομικούς την αγροτική περιοχή στην Λακκόπετρα Αχαΐας, όπου εντοπίστηκε η σορός του θύματος, σύμφωνα με το patrastimes.gr.