ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλαμάτα: Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη των «7» για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο

Καλαμάτα: Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη των «7» για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο
Δύο εκ των επτά κατηγορουμένων διώκονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα (3/5/2019) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, η δίκη των επτά κατηγορουμένων για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 15 Μαΐου.

Κατά την διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, η οικογένεια του 53χρονου εικονολήπτη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για τους δύο εκ των επτά κατηγορουμένων, οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Επίσης, το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να οριστεί πραγματογνώμονας, ο οποίος θα εξετάσει τόσο το οπτικό υλικό που υπάρχει ήδη στην δικογραφία για το τραγικό γεγονός, όσο και νέο υλικό στην περίπτωση που προσκομιστεί.

Ακόμη, κατατέθηκε αίτημα για συμπλήρωση της δικογραφίας με τα πλήρη αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην σορό του 53χρονου, αλλά και των εργαστηριακών ερευνών στα κατασχεθέντα από την Αστυνομία υλικά, όπως σαΐτες, μπαρούτι κ.α.

Όσον αφορά στο αίτημα να καταθέσουν ως μάρτυρες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Καλαμάτας «Φάρις», το δικαστήριο το απέρριψε.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δείτε πότε θα δοθεί - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σχετικές ειδήσεις