ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επικοινωνία Ιερώνυμου - Βαρθολομαίου: «Ακλόνητη η στήριξή μας στο Πατριαρχείο»

Επικοινωνία Ιερώνυμου - Βαρθολομαίου: «Ακλόνητη η στήριξή μας στο Πατριαρχείο»

Συντετριμένοι είναι οι απαντού Ορθόδοξοι Χριστιανοί μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει το ιερό μνημείο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε μουσουλμανικό τέμενος. 

Το μεσημέρι της Κυριακής (12/07) ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ακλόνητη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό πατριαρχείο.

Λεπτομέρειες της επικοινωνίας των δύο Ιεραρχών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο, είναι βέβαιο πως Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος θα έθεσαν επί τάπητος τις προτάσεις τους για τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν μετά την μετατροπή του παγκόσμιου συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί.

Υπενθυμίζεται πως Σήμερα Κυριακή (12/07), επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, συζήτησαν διεξοδικά τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν Κυβέρνηση και Εκκλησία.

Σε δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ανέφερε:

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί.

Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνεις αυτοκίνητο; ΕΔΩ θα βρεις με 150 ευρώ - Όλη η λίστα (pics)