Θαύμα με την εικόνα της Αγ. Ειρήνης στη Σάμο;

Newsroom Newsroom

Θαύμα με την εικόνα της Αγ. Ειρήνης στη Σάμο;

Η Ιερά Μητρόπολις Σάμου και Ικαρίας βάζει τέλος στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, μετά τις ερυθρές κηλίδες που εμφανίστηκαν στην εικόνα της Αγίας Ειρήνης.

Αναλυτικότερα, με χθεσινή ανακοίνωσή της (3/8/2015) η Ι.Μ. Σάμου αναφέρεται στο περιστατικό της "ματωμένης" εικόνας της Αγίας Ειρήνης, λέγοντας πως δεν πρόκειται ούτε για αίματα ούτε για δάκρυα και βάζοντας τέλος στα όσα ακούγονταν περι θαύματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ι.Μ. Σάμου

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοινώσεώς μας σχετικώς με τις ερυθρές κηλίδες, που εμφανίσθηκαν στην ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους ευσεβείς Χριστιανούς μας, ότι σύμφωνα με το επιστημονικό πόρισμα του Εγκληματολογικού Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίον εκλήθη αμέσως από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, με σκοπό να αποφανθεί αρμοδίως, οι ερυθρές κηλίδες που εμφανίσθηκαν στην ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης, δεν σχετίζονται με βιολογικό υλικό. Δεν είναι δηλαδή αίμα, δάκρυα ή κάτι σχετικό, ώστε να μπορούμε ξεκάθαρα να ομιλούμε για θαύμα.

Βέβαιον είναι πάντως, ότι οι ερυθρές κηλίδες, που εμφανίσθηκαν στην εικόνα της Αγίας Ειρήνης συνειρμικώς μας οδηγούν στο σεπτό της μαρτύριο, με το οποίο διά τους αίματός της υπέγραψε και εσφράγισε την πίστη της στον Χριστό.

Καθώς ευρισκόμαστε στην κατανυκτική περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, πνευματική περίοδο εντατικώτερης προσευχής και νηστείας, εξ αφορμής αυτού του σημείου, ας προσέξουμε ιδιαιτέρως την μαρτυρία, που δίνουμε εμείς για τον Χριστό. Ας εξετάσουμε αν η πίστη μας σ’ Εκείνον έρχεται σε μίμηση της Αγίας Ειρήνης κι ας φροντίζουμε με καθαρή την καρδιά μας να διαφυλάσσουμε την θεία Κοινωνία μαζί Του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved