ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερέας στη λίστα Ρηνανίας...με 400.000 ευρώ!

Ιερέας στη λίστα Ρηνανίας...με 400.000 ευρώ!

Οι πρώτοι καταθέτες της "λίστας Ρηνανίας Βεστφαλίας" που κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους στην ελβετική τράπεζα UBS.

Κλιμάκιο έξι εισαγγελέων προχωρεί με αμείωτο ρυθμό τις ταυτοποιήσεις καταθετών και τραπεζικών λογαριασμών και ήδη έχουν κληθεί τα 20 πρώτα πρόσωπα, τα οποία καλούνται να προσκομίσουν στοιχεία στους οικονομικούς εισαγγελείς για την προέλευση των χρημάτων τους, μεταξύ των οποίων και ένας ιερωμένος σε εκκλησία της Αττικής με καταθέσεις άνω των 400.000 ευρώ!

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 1.000 πρόσωπα, ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν κάνει, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, έξι εφόδους σε χώρους σχετιζόμενους με την τράπεζα UBS και τους υπαλλήλους της.

Μετά τις εφόδους αυτές σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση των καταθετών από τους οικονομικούς εισαγγελείς, με τη συνδρομή των αστυνομι κών της ΔΑΕΒ, στην ελβετική τράπεζα, έπειτα από τη σύγκριση των ευρημάτων (τραπεζικά έγγραφα κ.λπ.) με τους 10.588 κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών που περιλαμβάνονται στη "λίστα Ρηνανίας Βεστφαλίας".

Φυσικά, η ύπαρξη οποιασδήποτε κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα δεν συνιστά αυτομάτως ποινικό αδίκημα, καθώς είναι πολύ πιθανό τα πρόσωπα αυτά να μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους, ειδικά στις περιπτώσεις που αποδειχθεί ότι τα χρήματα έχουν σταλεί μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

ΠΗΓΗ romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις