ΕΘΝΙΚΑ

Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία: Τι είπαν Ακάρ-Τσαβούσογλου για Έβρο και Αιγαίο

Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία: Τι είπαν Ακάρ-Τσαβούσογλου για Έβρο και Αιγαίο
AP PHOTOS

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού της Αττάλειας, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό σε σχέση με την Ελλάδα και προέβλεψε ότι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, θα ξαναρχίσουν μόλις υποχωρήσει η πανδημία του κορονοϊού.

«Λόγω της πανδημίας, η κίνηση των μεταναστών έχει επιβραδυνθεί. Αλλά θα θέλουν να φύγουν από την Τουρκία μετά το τέλος της επιδημίας και δεν το λέω αυτό ως απειλή», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεών του στο θέμα του τουρισμού λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι Γερμανοί και οι Ρώσοι, θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία, εν μέρει χάρη στον επιδέξιο χειρισμό της πανδημίας κορονοϊού, που έχει πλέον μειωθεί». Ο Τσαβούσογλου είπε ότι για το θέμα των Ρώσων τουριστών μίλησε ήδη δυο φορές με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε δηλώσεις του ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ από την τουρκική φρεγάτα «Μπάρμπαρος» που βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας, και η οποία συμμετέχει στην τουρκική ναυτική άσκηση «Ασπίδα της Μεσογείου», υποστήριξε:

«Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο από την Ελλάδα παρ’ όλες τις πρωτοβουλίες μας για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας. Πρόκειται για πολύ σοβαρές προκλήσεις, για προβοκάτσια. Δεν είναι καθόλου προς όφελός τους».

Εξάλλου χθες σε μήνυμά του προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Μπαϊραμιού, που αρχίζει σήμερα, ο Ακάρ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ενώ από τη μία καταπολεμούμε την επιδημία του κορονοϊού, από την άλλη συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της πατρίδας μας, της Γαλάζιας Πατρίδας μας, των αιθέρων μας, της γαλήνης και της ασφάλειας του έθνους μας.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Όλη η αλήθεια για την δήθεν κατάληψη εδάφους από τους Τούρκους - Τι αποκάλυψε ο Δένδιας

Σχετικές ειδήσεις